Novosti

Informacije o festivalu

Drama Plus u Dnevnom boravku "razotkrila" je Cara!

20.06.2018.

Drama Plus u Dnevnom boravku razotkrila je Cara! Riječ je o mladoj ekipi glumačkog ansambla koja pod budnim okom redatelja Vinka Radovčića sudjeluje na KvartArtu i ove godine.

Tko nam maže oči? Jesu li naši Carevi goli? Živimo li u bajci, a da toga nismo svjesni? Ovo je pitanje koje vam se vrlo lako može nametnuti nakon predstave "Carevo novo ruho" koju je izvela grupa Drama Plus.

Riječ je o glumačkoj radionici Vinka Radovčića, koji je još jednom odlučio zagristi u djelo koje na tragu apsurda govori mnogo o aktualnom vremenu kroz povijesni okvir i bajkovite elemente Hansa Christiana Andersena.

Upravo je on ovu narodnu priču uvrstio u svoju zbirku bajki, a priča je vrlo jednostavna. Imamo Cara - Kralja - Vladara, apsolutnu alfu i omegu, njegova je prva, njegova je zadnja, a to što je potpuno samouvjeren i potpuno nekompetentan za svoju funkciju je zaista manje važno... dvorjani ne mogu ništa promijeniti, neka bude status quo... zvuči poznato?

Jakov Modrić sjajan je kao Car, a ništa manje pažnje publike ne plijeni ni Lorena Gulam kao njegova bolja polovica.

Sluge i Varalice utjelovili su Nika Medić i Paula Kalcina, Carev i Kraljev Savjetnik je Ivan Kalcina, Dvorjani su Marija Harangozo i Teo Jerković, dok je Iskreno dijete najmlađa polaznica Drame plus, Daniela Kalcina. A upravo to dijete, njegova nevinost i naivnost razotkrit će ''golu istinu''...

Drama Plus upisuje nove članove, stoga nema bolje preporuke od ove: požurite postati dio ove ekipe!

Vinko Radovčić, voditelj Drame plus, izrazio nam je i zadovoljstvo prilikom da postavi još jedno od vodećih imena hrvatske književnosti i dramske umjetnosti na zadarsku scenu, jer Zadarsko kazališno ljeto prilika je za novu premijeru - SNAJPER po djelu Damira Karakaša. Premijera je najavljena za 1. kolovoza.

FOTOGALERIJA

Impresivnim lineupom ovogodišnji KvART upisuje se na festivalsku kartu Dalmacije

23.05.2019.

Glazbeni program KvART-a '19 promovira temu stvaranja kao pokretačke snage razvoja pojedinca i društva. Čini to kroz pomno osmišljena gostovanja kreativnih stvaralaca, hrvatskih i inozemnih glazbenih sastava i umjetnika koje javnost prvenstveno prepoznaje kroz autorstvo.

KvART '19 – Stvarajmo zajedno!

22.05.2019.

Tisuće posjetitelja prošlogodišnjeg KvartArt festivala značilo je samo jedno – ovo već tradicionalno predsezonsko događanje u Zadru mora dobiti svoj nastavak. I dobilo je! KvART '19 donosi nove aktivnosti, nove aktere, ali dobro znani entuzijazam i atmosferu!

Mural Valentina Radmana kao uspomena na ovogodišnji KvartArt

27.06.2018.

Odnedavno u ulici Stjepana Radića boravi jedna lijepa dama. Zapazit će je i građani i turisti. Riječ je o novom muralu Valentina Radmana! :)