Novosti

Informacije o festivalu

"GRADIONICA": Pogledajte sjajne ideje za bolji Bili Brig

20.06.2018.

Kako transformirati Bili Brig u kvart što ugodniji i sadržajno bogatiji za život? Nekoliko sjajnih ideja stiže iz radionice zadarskih arhitekata.

Oni su u sklopu tzv. ''Gradionice'' uzeli upravo ovu gradsku četvrt u fokus jednostavnih, izvedivih intervencija javnih prostora.

Lanjska Gradionica rezultirala je transformacijom na području vojarne na Voštarnici, pobjedu su odnijela dva tima arhitekata koji su osmislili ''Zeleniše'' i ''Žutinel'', a kojim su se sve idejama ove godine domislili, vrijedi pogledati.

Postoji čak i okvirni plan za aktivnosti koje se mogu tijekom godine odvijati na Bilom Brigu. Zanimljiva je ideja za tržnicu, ali i "ParkLine''. Tu je i ideja za Ljetno kino.

''Ovakvim akcijama možemo puno napraviti za naš grad. Ne možemo očekivati da netko drugi za nas nešto napravi. Mi smo presretni što imamo podršku grada i gradonačelnika. Arhitekti su uvijek bili oni koji su mijenjali svijet'', kazala je Nives Kozulić u ime zadarskih arhitekata 

''Niskobuđetna rješenja koja smo lani dobili od mladih arhitekata danas su nam tu na Voštarnici, i ponosni smo na taj napredak. Nadamo se da idemo dalje s intervencijama. Na redu je Bili Brig'', kaže gradski pročelnik Šime Erlić, a kontinuirane inicijative grad će svakako pozdraviti.

Impresivnim lineupom ovogodišnji KvART upisuje se na festivalsku kartu Dalmacije

23.05.2019.

Glazbeni program KvART-a '19 promovira temu stvaranja kao pokretačke snage razvoja pojedinca i društva. Čini to kroz pomno osmišljena gostovanja kreativnih stvaralaca, hrvatskih i inozemnih glazbenih sastava i umjetnika koje javnost prvenstveno prepoznaje kroz autorstvo.

KvART '19 – Stvarajmo zajedno!

22.05.2019.

Tisuće posjetitelja prošlogodišnjeg KvartArt festivala značilo je samo jedno – ovo već tradicionalno predsezonsko događanje u Zadru mora dobiti svoj nastavak. I dobilo je! KvART '19 donosi nove aktivnosti, nove aktere, ali dobro znani entuzijazam i atmosferu!

Mural Valentina Radmana kao uspomena na ovogodišnji KvartArt

27.06.2018.

Odnedavno u ulici Stjepana Radića boravi jedna lijepa dama. Zapazit će je i građani i turisti. Riječ je o novom muralu Valentina Radmana! :)