Novosti

Informacije o festivalu

Intimna večer u skate parku uz vrhunski koncert Miroslava Tadića i Yvette Holzwarth

23.06.2018.

Iako je kiša poremetila dio KvartArt festivala, to nije omelo posjetitelje da napune skate park i prepuste se jedinstvenom koncertu u režiji Miroslava Tadića i Yvette Holzwarth.

Proslavljeni gitarist i šarmantna Amerikanka priuštili su preko sat vremena glazbenog užitka.

Ponajviše fokusirani na uspavanke i tradicijsku glazbu, lijepo su se nadopunjavali i unatoč meditativnoj bazi interpretacije u više navrata i ''protresli'' publiku. A ona je bila posvuda, na sjedalicama, uz zidove i prozore, na skaterskim instalacijama unutar prostorije. Neki su došli sa djecom, neki sa psima...potpuna sloboda.

Koncert je bio toliko ležeran i spontan, publika posvećena melodiji, da je to uspjelo uzbuditi i profesionalca kakav je Tadić da zaboravi naziv pjesme. Na kraju je uslijedio i bis a Tadić i Holzwarth su ga odlučili ''preseliti'' s pozornice usred publike, za još intimniji dojam.

I bilo je lijepo vidjeti i ''tough'' punkere kako guštaju u virtoznosti svirke. Koncertni ured Zadar koji je doveo glazbenike ovoga kalibra zna kako se odgaja publika.

Mural Valentina Radmana kao uspomena na ovogodišnji KvartArt

27.06.2018.

Odnedavno u ulici Stjepana Radića boravi jedna lijepa dama. Zapazit će je i građani i turisti. Riječ je o novom muralu Valentina Radmana! :)

Centar za mlade više nije "priča u oblacima"

24.06.2018.

O Centru za mlade mnogi novinari u Zadru pišu gotovo 15 godina. Ovaj je projekt uvijek ''visio u zraku'', ali priča se pokrenula u jednom novom smjeru. Centar za mlade možda nije pitanje dana, ali gotovo je s čekanjem. Gdje ima volje, ima i načina.

Uz roštiljadu i Kawasaki 3P završio ovogodišnji KvartArt festival

24.06.2018.

Subota, 23. lipnja, ujedno je bila i posljednji dan Festivala zadarske urbane kulture, KvartArt. Posjetio ga je i zadarski gradonačelnik Branko Dukić.