Novosti

Informacije o festivalu

Jedinstven zadarski suvenir s potpisom Mirjane Mrkele i Silvijane Dražović

19.06.2018.

Pravo slavlje teksta i slike, s okusom mora i soli, s mirisom otoka u Dnevnom boravku KvartArta, a ''glavne i odgovorne'' bile su zadarske umjetnice Silvijana Dražović i Mirjana Mrkela, koje su svoje snage ujedinile u projektu ''Koto u urom = Otok u moru''.

Riječ je o svojevrsnoj likovnoj mapi u nakladi NIKA u kojoj slijepa književnica Mirjana Mrkela na svoj jedinstven način piše o čudesnim ljepotama koje pruža boravak na otoku. 

Radi se o razigranom i nadrealnom remek djelu, 30 priča, 30 ilustracija poput ljupkih čokoladica u bombonijeri (dimenzije su oko 15x15 cm)! 

U ovoj neobičnoj mapi imate poeziju u prozi sjedinjenu s nadahnutim likovnim obradama, na autoricama svojstven otkačen izraz, koji je rezultirao jednim univerzalnim priručnikom za domaće i turiste, za djecu, mlade i odrasle, štorija o Južnom moru, žudnja za utopijom!

Glumci Drame plus interpretirali su priče iz knjižice.

Mirjana Mrkela i Silvijana Dražović opisale su svoj ''maštoplov'', svoju suradnju, koja je zaista neobična, s obzirom da Mirjana nije mogla vidjeti Silvijanine crteže, ali ona ih je njoj opisala milimetar po milimetar, jer je zaista vjerovala u sve te priče.

A u pripremi je i engleska verzija, pa ćemo dobiti jedan unikatan zadarski suvenir.

Mural Valentina Radmana kao uspomena na ovogodišnji KvartArt

27.06.2018.

Odnedavno u ulici Stjepana Radića boravi jedna lijepa dama. Zapazit će je i građani i turisti. Riječ je o novom muralu Valentina Radmana! :)

Centar za mlade više nije "priča u oblacima"

24.06.2018.

O Centru za mlade mnogi novinari u Zadru pišu gotovo 15 godina. Ovaj je projekt uvijek ''visio u zraku'', ali priča se pokrenula u jednom novom smjeru. Centar za mlade možda nije pitanje dana, ali gotovo je s čekanjem. Gdje ima volje, ima i načina.

Uz roštiljadu i Kawasaki 3P završio ovogodišnji KvartArt festival

24.06.2018.

Subota, 23. lipnja, ujedno je bila i posljednji dan Festivala zadarske urbane kulture, KvartArt. Posjetio ga je i zadarski gradonačelnik Branko Dukić.