Novosti

Informacije o festivalu

KvART '19 | Licem (u)lice

12.06.2019.

Umjetnička fotografija je u KvArtu! Naučite kreativno fotografirati s Aleksandrom Bonačićem i uslikajte lica ulice!

Radionica  fotografije - Licem (u)lice - namjenjena je onima koji već imaju osnove u fotografiji te stavlja naglasak na kreativni i estetski dio fotografskog izričaja.

Dvodnevni format započinje u nedjelju, 16.06. u 10.00 sati okupljanjem polaznika u Dnevnom boravku Kvarta gdje će izraditi idejni predložak te krenuti na teren fotografirati 'lica ulice'.

Utorak, 18.06., poslijepodne u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar namjenjen je pregledavanju uradaka, komentiranju raznih aspekata fotografije, razmjenu iskustva.

Najbolji radovi će biti prikazani u srijedu prethodno filmskim projekcijama. Broj polaznika je ograničen stoga požurite sa prijavama!

O voditelju radionice: Aleksandar Bonačić živi i radi u Zadru. Fotografijom se aktivno bavi 20- tak godina što je rezultiralo s osamnaest samostalnih i preko dvadeset skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Član je likovne udruge "Zadart"  i foto grupe "5.exe" čiji je i pokretač te redovno izlaže na zajedničkim izložbama.

Aktivnost se odvija u sklopu kulturno umjetničkog programa projekta "ZadrugArt – platforma za suradnju i razvoj nezavisne kulture grada Zadra" koji ove godine gostuje u KvArtu.

Prijavni obrazac: http://tiny.cc/qf657y

Kvartovska priča: Mali Zadrani snimaju animirani film!

18.06.2019.

Mlada nagrađivana animatorica Antonija Veljačić, višegodišnja suradnica i voditeljica programa male škole crtanog filma Zagreb filma i dugogodišnja suradnica udruge Djeca susreću umjetnost, upoznala nas je sa svojom "ekipom" na KvArtu.

"Hip hop hooray" u Menzi

18.06.2019.

Na susretu u Menzi bilo je riječi o hip-hop aktivizmu, inspiraciji i načinu života. Masta Ace poručio je mladima: Vjerujte u sebe, ali uvijek imajte spreman ''plan B''!

Iskreno i bez kompromisa: Karakaš u KvArtu

18.06.2019.

Jedan od danas vodećih književnika Hrvatske, najprevođeniji autor po čijim se romanima i pričama rade predstave u kazalištu i filmovi, stigao je u goste zadarskim piscima udruzi ZaPis na KvART za njihov 10. rođendan.