Novosti

Informacije o festivalu

Kvart je zahvatila navijačka groznica

17.06.2018.

Bijelo crvena moja Hrvatska! KvartArt je postao i hit destinacija za sve navijače koji su prvu utakmicu naše reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu poželjeli pratiti s ekipom na otvorenom.

Velik broj naših navijača krenulo je put Rusije bodriti Vatrene u subotu, no oni koji ostaju u Hrvatskoj moći će navijati u brojnim kafićima, na trgovima i ulicama.

Udruga navijača hrvatske reprezentacije ''Budi ponosan'' pripremila je najveću Fan zonu za gledanje utakmice u Hrvatskoj na Trgu bana Jelačića u Zagrebu s ekranom od čak 42 četvorna metra.

Kako se Zadar pripremio za navijačku groznicu?

Samim pregledom društvenih mreža na kojima kafići i barovi, pa i restorani, najavljuju specijalne ponude, daje naslutiti da će ''svaki kvart'' imati mjesto za navijanje. A Turistička zajednica grada Zadra sve je prepustila upravo njima.

''Otvaranje fan zone, odnosno organizacija gledanja utakmica prepušta se ugostiteljima, jer je nogometno prvenstvo idealno vrijeme za pripremu bogatije i kvalitetnije ugostiteljsko-turističke ponude kroz stvaranje posebne atmosfere u otvorenim i zatvorenim ugostiteljskim prostorima za sve zainteresirane s ciljem ostvarenja povećanja prihoda'', kazao nam je Ante Galić iz Turističke zajednice grada. Posebno je pozdravio otvorenje fun cornera na KvartArtu.

I tako je naš Kvart postao ''zona'' - uz street food ponudu i craft pive, bilo je dovoljno ponijeti samo dobru volju!

Impresivnim lineupom ovogodišnji KvART upisuje se na festivalsku kartu Dalmacije

23.05.2019.

Glazbeni program KvART-a '19 promovira temu stvaranja kao pokretačke snage razvoja pojedinca i društva. Čini to kroz pomno osmišljena gostovanja kreativnih stvaralaca, hrvatskih i inozemnih glazbenih sastava i umjetnika koje javnost prvenstveno prepoznaje kroz autorstvo.

KvART '19 – Stvarajmo zajedno!

22.05.2019.

Tisuće posjetitelja prošlogodišnjeg KvartArt festivala značilo je samo jedno – ovo već tradicionalno predsezonsko događanje u Zadru mora dobiti svoj nastavak. I dobilo je! KvART '19 donosi nove aktivnosti, nove aktere, ali dobro znani entuzijazam i atmosferu!

Mural Valentina Radmana kao uspomena na ovogodišnji KvartArt

27.06.2018.

Odnedavno u ulici Stjepana Radića boravi jedna lijepa dama. Zapazit će je i građani i turisti. Riječ je o novom muralu Valentina Radmana! :)