Novosti

Informacije o festivalu

KvartArt u znaku Posejdonovog carstva

19.06.2018.

Polaznici radionica "Budilica" odigrali su predstavu "La rabbia di Poseidone" (Posejdonov bijes) na talijanskom jeziku!

Mali glumci su uz vodstvo stručnjaka sudjelovali i u postavljanju predstave, u svim segmetima  od realizacije, scenografije, koreografije i teksta. Poruka ove priče je naglasiti važnost ekologije uz očuvanja prirode i mora.

Budilica je tvrtka za usluge poduke u kojoj se već četiri godine održavaju raznovrsne kreativne radionice za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.

Djeca pohađaju likovne, glazbene i plesne radionice, satove sviranja, lutkarske igrokaze, program malih istraživača, te tako kroz glumu, situacijski pristup i igru usvajaju osnove talijanskog jezika.

Firmu su osnovale Sanda Franić, prof. talijanskog jezika i književnosti i pedagogije, Dragana Drezga, prof. njemačkog i talijanskog jezika i književnosti, Jasmina Bezak, odgojitelj i Diana Blažić Subašić, prof. talijanskog i francuskog jezika i književnosti.

Mural Valentina Radmana kao uspomena na ovogodišnji KvartArt

27.06.2018.

Odnedavno u ulici Stjepana Radića boravi jedna lijepa dama. Zapazit će je i građani i turisti. Riječ je o novom muralu Valentina Radmana! :)

Centar za mlade više nije "priča u oblacima"

24.06.2018.

O Centru za mlade mnogi novinari u Zadru pišu gotovo 15 godina. Ovaj je projekt uvijek ''visio u zraku'', ali priča se pokrenula u jednom novom smjeru. Centar za mlade možda nije pitanje dana, ali gotovo je s čekanjem. Gdje ima volje, ima i načina.

Uz roštiljadu i Kawasaki 3P završio ovogodišnji KvartArt festival

24.06.2018.

Subota, 23. lipnja, ujedno je bila i posljednji dan Festivala zadarske urbane kulture, KvartArt. Posjetio ga je i zadarski gradonačelnik Branko Dukić.