Novosti

Informacije o festivalu

Nema neradne nedjelje za urbani festival KvartArt!

12.06.2017.

Nema neradne nedjelje za urbani festival KvartArt! Upravo je nedjelja bila ''žestoka'' programom i ritmom, od "biciklopopravljanja" pa sve do odličnog roštilja uz utakmicu Island-Hrvatska koja se ''zavrtila'' na platnu u Dnevnom boravku!

Posjetitelji su tako mogli čuti predavanje Hrvoja Grancarića iz Sekcije sportskog penjanja Planinarskog društva Paklenica koji nas je uveo u svijet penjanja pričajući o osnovama, opremi i vlastitom iskustvu s penjanjem!

Na Baninama se moglo uz Hrvoja i ekipu i iz prve ruke okušati u penjanju na improviziranoj stijeni / zidu. 

Atmosfera se počela zahuktavati kako se bližila večer i kvalifikacijska utakmica Hrvatska-Island, a bio je pravi gušt dnevni boravak festivala pretvoriti u ambijent za navijanje, roštiljanje i hladno pivo.

KvartArt kao oaza umjetničko-kulturnog potencijala grada Zadra (i šire!), mjesto susreta, spontanog druženja i sklapanja nekih novih poznanstava, razmjena ideja i snova, mjesto za opuštanje ali i demonstraciju predanog rada iz dana u dan raste, opravdavajući tako svoje pokretanje i činjenicu da su komentari posjetitelja iznimno pozitivni - uz obavezan dodatak: "ponovilo se!"

Impresivnim lineupom ovogodišnji KvART upisuje se na festivalsku kartu Dalmacije

23.05.2019.

Glazbeni program KvART-a '19 promovira temu stvaranja kao pokretačke snage razvoja pojedinca i društva. Čini to kroz pomno osmišljena gostovanja kreativnih stvaralaca, hrvatskih i inozemnih glazbenih sastava i umjetnika koje javnost prvenstveno prepoznaje kroz autorstvo.

KvART '19 – Stvarajmo zajedno!

22.05.2019.

Tisuće posjetitelja prošlogodišnjeg KvartArt festivala značilo je samo jedno – ovo već tradicionalno predsezonsko događanje u Zadru mora dobiti svoj nastavak. I dobilo je! KvART '19 donosi nove aktivnosti, nove aktere, ali dobro znani entuzijazam i atmosferu!

Mural Valentina Radmana kao uspomena na ovogodišnji KvartArt

27.06.2018.

Odnedavno u ulici Stjepana Radića boravi jedna lijepa dama. Zapazit će je i građani i turisti. Riječ je o novom muralu Valentina Radmana! :)