Novosti

Informacije o festivalu

Prijave na glazbene radionice!

29.05.2019.

Kvart je i ove godine domaćin brojnim glazbenim radionicama koje vode poznata imena s domaće i inozemne glazbene scene!

Zainteresirani sudionici mogu se putem linka  |  https://bit.ly/2Qx9UJo |  prijaviti na neke od sljedećih glazbenih radionica:

Radionica: Zvukovi kvarta
15.6. i 16.6.

Voditeljica radionice: Nela Brown - Zadranka koja živi i radi u Londonu gdje radi na University of Greenwich. U Londonu je i studirala jazz i glazbenu produkciju te djelovala kao skladateljica i oblikovateljica zvuka u mnogim zapaženim međunarodnim projektima u teatru, dokumentarnom filmu, plesu.

Radionica Zvukovi kvarta je namijenjena svima koje zanima proces snimanja i reproduciranja zvuka u suradnji. Glazbenici, umjetnici, pjesnici, fotografi i videografi - svi su dobrodošli!

Radionica se sastoji od dva dijela:

Prvoga dana će se diskutirati o tome što nam znači naš kvart, naši prijatelji i susjedi iz kvarta, kakvi zvukovi čine naš kvart prepoznatljivim, kakve ga priče iz prošlosti čine onim što on predstavlja danas. Zatim će se diskutirati o tome kako možemo predstaviti naš kvart sa zvukom, a možda i s kojim vizualnim elementima. Napravit će se plan kako snimiti audiovizualne elemente i kako snimke i narativ povezati u jednu cjelinu.

Drugoga dana radi se grafički prikaz kompozicije u kojoj će biti ukomponirani svi elementi i, nakon par proba, polaznici će zajedno to odsvirati!

---

Radionica: Breakdance
17.6. i 18.6.

Voditelji radionice: Rusi Yosifov - Bugarin sa zagrebačkom adresom te uz njega naš Zadranin Ante Dujić.

Obojica su edukatori s velikim i dugogodišnjim iskustvom u svim područjima urbane i hip-hop kulture: vođenju plesnih satova i radionica, koreografiranju, izvedbi, grupnom radu i organizacija događaja.

---

Radionica: Hip-Hop Hooray
17.6. i 18.6.

Voditelji radionice:

Legendarni newyorkški rapper Masta Ace, jedan od najomiljenijih underground MC-ja, velika inspiracija Eminemu, održat će radionicu iz MC-inga te pričati o svojoj 30-godišnjoj karijeri i dugovječnosti u glazbenoj industriji.

Koolade, najtiražniji domaći hip-hop producent i multi-instrumentalist, dolazi u Zadar održati radionicu hip-hop produkcije.

"DJ Phat Phillie" ključno je ime domaće hip-hop scene – organizator kultnih večeri "Tha Git Down" i "Blackout Hip Hop" te ljetnog festivala Fresh Island na plaži Zrće na otoku Pagu. U Zadru će govoriti o hip-hop aktivizmu, inspiraciji i načinu života.

Pridružit će im se slovački Zadranin, beatboxer Rushin - Filip Rušin!

Radionica Hip-Hop Hooray pokrit će razne aspekte Hip-Hop kulture.

---

DJ radionica
19.6. i 20.6.

Voditelji radionice: Jan Kinčl i Nina Maštruko

Radionica će se sastojati od tehničkog znanja - osnove zvuka, mikseri, gramofoni, plejeri, spajanje opreme i sve što je potrebno za svladati osnove koje se mogu kreativno kombinirati.

Raspravljat će se o dva aspekta DJ-anja: tehnici i selekciji. Drugi dio radionice posvetit će se vještini slaganja mikseva. Tu dolazi do izražaja kreativnost u DJ-anju, odnosno kako složiti priču/kolaž od selekcije pjesama. Kao naučiti pravila, te ih zaboraviti i krenuti tražiti svoj stil!

DJ i producent Jan Kinčl iza sebe ima gotovo dva desetljeća rada na regionalnoj i lokalnoj techno/house sceni, a najprepoznatljiviji je kroz svoj deep house/jazz duo Jan Kinčl & Regis Kattie, koji stvara plesne, melodične live setove bazirane na principima jazz improvizacije.

Nina Maštruko, Babilonska, zadarska je DJ-ica sa zagrebačkom adresom. Organizatorica je ZEZ Festivala koji se bavi eksperimentalnom glazbom i sound artom. Proteklih 5 godina redovito DJ-a po klubovima i događanjima u Zagrebu, a prošlo ljeto je puštala na InMusicu, Velvetu, Seasplashu, Grafittima na Gradele i Ferragostu.

 

PRIJAVE: https://bit.ly/2Qx9UJo

Kvartovska priča: Mali Zadrani snimaju animirani film!

18.06.2019.

Mlada nagrađivana animatorica Antonija Veljačić, višegodišnja suradnica i voditeljica programa male škole crtanog filma Zagreb filma i dugogodišnja suradnica udruge Djeca susreću umjetnost, upoznala nas je sa svojom "ekipom" na KvArtu.

"Hip hop hooray" u Menzi

18.06.2019.

Na susretu u Menzi bilo je riječi o hip-hop aktivizmu, inspiraciji i načinu života. Masta Ace poručio je mladima: Vjerujte u sebe, ali uvijek imajte spreman ''plan B''!

Iskreno i bez kompromisa: Karakaš u KvArtu

18.06.2019.

Jedan od danas vodećih književnika Hrvatske, najprevođeniji autor po čijim se romanima i pričama rade predstave u kazalištu i filmovi, stigao je u goste zadarskim piscima udruzi ZaPis na KvART za njihov 10. rođendan.