Novosti

Informacije o festivalu

Sprema se još jedna "Vlajternativa", a sve detalje doznali smo na Kvartu

22.06.2018.

Kada kažete da jedan Benkovac ima najžešći urbani festival u Zadarskoj županiji, ali i šire, zvuči li to kao šala? Upoznajte ekipu iz udruge Vlajter Ego!

Oni razbijaju sve stavove onih koji uvijek kukaju da se u njihovom gradu ne događa ništa ili da samo pjevaju klape i KUD-ovi!

Ante i Dunja Kovač i njihova družina 2010. godine organizirali su prvi festival pod nazivom ''Vlajternativa" u starom domu bivše JNA.

Priča je toliko dobro odjeknula, koncert je prošao sjajno, pa su dvije godine kasnije registrirali i udrugu Vlajter Ego da bi nastavili s projektom.

"Mi smo doslovno skvotirali taj prostor. Tada smo veliku pomoć imali i od udruge Šigureca. Kada smo osnovali udrugu bilo nam je lakše primjerice prijavljivati se na natječaje Grada i Županije. Osim zadarskih bendova, Vlajternativa je otvorena svima, nastojimo da to bude što bolje, a od velikih bendova imali smo primjerice Bambi Molesters, TBF, Kawasaki 3P, Let 3'', priča nam Ante.

Posebno su ponosni i na logo koji je par iz Ravnih kotara koji se nalazi na spomeniku u Benkovcu transformirao u punk par.

Dunja nam kaže kako su tijekom svih ovih godina nailazili na razne prepreke, predrasude, ali ih je jako razveselilo kada su od grada dobili priznanje za doprinos u kulturi.

Ove godine 11. kolovoza spremaju pravi show.

Dolaze Psihomodo pop, Zadruga, Gužva u 16ercu, Sufosia, Kymera i Zlobnik. Svakako pratite Vlajter Ego i na Facebooku i dođite na Vlajternativu!

Mural Valentina Radmana kao uspomena na ovogodišnji KvartArt

27.06.2018.

Odnedavno u ulici Stjepana Radića boravi jedna lijepa dama. Zapazit će je i građani i turisti. Riječ je o novom muralu Valentina Radmana! :)

Centar za mlade više nije "priča u oblacima"

24.06.2018.

O Centru za mlade mnogi novinari u Zadru pišu gotovo 15 godina. Ovaj je projekt uvijek ''visio u zraku'', ali priča se pokrenula u jednom novom smjeru. Centar za mlade možda nije pitanje dana, ali gotovo je s čekanjem. Gdje ima volje, ima i načina.

Uz roštiljadu i Kawasaki 3P završio ovogodišnji KvartArt festival

24.06.2018.

Subota, 23. lipnja, ujedno je bila i posljednji dan Festivala zadarske urbane kulture, KvartArt. Posjetio ga je i zadarski gradonačelnik Branko Dukić.