Novosti

Informacije o festivalu

"Tour d Vošta" - drugi pogled na zadarski kvart

16.06.2017.

Ako ste na dizalici Javne vatrogasne postrojbe doživjeli ''drugi pogled na Kvart'', svaka čast, ali još jedan pogled na Voštarnicu sjajno je omogućio arhitekt Pavle Marušić, koji je u četvrtak poslijepodne s grupom ''domaćih turista'' krenuo u Tour d' Vošta! I mi smo se pridružili ovoj điradi koja je sve samo ne klasična turistička priča - a to je šteta, jer priča o Voštarnici itekako je vrijedna i zanimljiva.

Sam naziv Voštarnica, smatra se, dolazi od tvornice za preradu voska i proizvodnju voštanica, koji se na tom području spominju još davne 1714. godine.

Povjerenstvo za izradu prvoga urbanističkog plana 1906. godine Voštarnicu i Brodaricu prozvalo je Novim Zadrom pa su tu krajem 19. stoljeća počele nicati obiteljske zgrade i vile.

Od Obale kneza Branimira, preko tzv. stare Voštarnice, put nas je vodio do centra KvartArt festivala, bivšeg vojnog kompleksa, a potom smo se zaputili i ''gore'', ulicom Stjepana Radića prema tzv. Kadinjači, Višnjiku, i danas vrlo modernom kompleku zgrada, uz legendarnih Pet nebodera.

A što Voštarnici nosi budućnost..?

Ostaje za vidjeti...

Eksplozivan završetak urbanog festivala KvartArt

18.06.2017.

Eksplozivan završetak urbanog festivala KvartArt u subotu navečer kulminirao je koncertom Sexymotherfuckersa na Glazbodormu. Okupljanje je započelo već u poslijepodnevnim satima, kada su se ekipe okupile kako bi odmjerile snage u pripremi roštilja pred ''strogim sudom''

Subotnje jutro u Kvartu u ritmu karaoka i bubnjara!

17.06.2017.

Subotnje jutro u KvartArtu započelo je veselo, velikim balonima od sapunice, dizanjem 30 metara uvis na dizalici vatrogasaca, bilo je tu i bubnjanja na džembeu, karaoka, limunade i voća...zaista pregršt događanja na prostoru bivše vojarne Stjepana Radića u ''kvartu'' Voštarnica privuklo je Zadranke i Zadrane.

Sanja Petrovski: Suvremena plesna umjetnost u javnim prostorima ima sasvim novi život!

17.06.2017.

Pročitajte kvartovski razgovor s poznatom zadarskom koreografkinjom i voditeljicom Zadarskog plesnog ansambla, Sanjom Petrovski, koja nam je otkrila brojne zanimljivosti ''iza kulisa'' i kako se ansambl pridružio festivalu