Novosti

Informacije o festivalu

Uz roštiljadu i Kawasaki 3P završio ovogodišnji KvartArt festival

24.06.2018.

Subota, 23. lipnja, ujedno je bila i posljednji dan Festivala zadarske urbane kulture, KvartArt. Posjetio ga je i zadarski gradonačelnik Branko Dukić.

I on se uklopio u kvartovsku atmosferu, u ležernoj odjeći stigao je s obitelji i prijateljima. A upravo tako je i bilo ovih dana na festivalu, gotovo obiteljska atmosfera. Kao u pjesmi za Kafić uzdravlje, Where everybody knows your name, proteklih je dana zadarska umjetnička, kreativna i poduzetnička scena imala svoju oazu na mjestu gdje bi trebao niknuti i novi Centar za mlade. 

Timovi su dobili materijal i krenuli u akciju.

Materijal? Kotlete, ćevape, pljeskavice. Na njima je bilo samo da pripreme meso na svoj način koristeći svoja ulja i začine, a na stručnom žiriju da im da konstruktivnu kritiku. Posjetitelji festivala imali su "najteži zadatak"- pojesti pripremljeno. Pobjedu je odnijela ekipa ArtMarket buvljaka, superžene!

Veselo druženje nastavilo se i na svirci, a pozornicu su zauzeli saljani - bend Fish Factory,  a potom i legendarni Kawasaki 3P. 

Nakon prvog KvartArta dojmovi su bili toliko pozitivni da je drugi bio samo pitanje datuma. Ovaj projekt sjajno su izrežirali Grad Zadar i Koncertni ured Zadar uz velik broj zadarskih udruga ali i pojedinaca koji zaista žive za promicanje zadarskog kulturnog života. A njih zaista ima, te smo, razgovarajući proteklih dana, vidjeli da ih ponajviše muči problem prostora za djelovanje. Zato je KvartArt festival bio svojevrsni poligon za sve njih. Na mjestu gdje će, nadamo se, niknuti Centar za mlade. 

Kvart je zahvaljujući arhitektima dobio privremena rješenja, uredio se dio prostora u kompleksu bivše vojarne, a nove ideje ponudili su za Bili Brig.

Ovaj festival ima nekakav faktor x možda baš zato jer zaključite da ste tu sreli ljude nakon 100 godina, ali u poznali ljude koje kao da znate 100 godina!

Mural Valentina Radmana kao uspomena na ovogodišnji KvartArt

27.06.2018.

Odnedavno u ulici Stjepana Radića boravi jedna lijepa dama. Zapazit će je i građani i turisti. Riječ je o novom muralu Valentina Radmana! :)

Centar za mlade više nije "priča u oblacima"

24.06.2018.

O Centru za mlade mnogi novinari u Zadru pišu gotovo 15 godina. Ovaj je projekt uvijek ''visio u zraku'', ali priča se pokrenula u jednom novom smjeru. Centar za mlade možda nije pitanje dana, ali gotovo je s čekanjem. Gdje ima volje, ima i načina.

Intimna večer u skate parku uz vrhunski koncert Miroslava Tadića i Yvette Holzwarth

23.06.2018.

Iako je kiša poremetila dio KvartArt festivala, to nije omelo posjetitelje da napune skate park i prepuste se jedinstvenom koncertu u režiji Miroslava Tadića i Yvette Holzwarth.