Novosti

Informacije o festivalu

"Zahuktali" se radovi oko bivše vojarne u ulici Stjepana Radića

12.06.2018.

Od 15. do 23. lipnja ponovo smo u Kvartu: u dnevnom boravku, u skate parku, u Žutinelu, na šetnici. KvartArt ove godine donosi više od 60 aktivnosti za koje su zaslužne brojne udruge i institucije s područja grada

A za organizaciju zaduženi partneri festivala: Grad Zadar, Koncertni Ured Zadar, Gradska knjižnica Zadar, Centar nezavisne kulture i Centar za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti – CINAZ.

Program ovogodišnjeg kvarta ponudit će pregršt šarenila i zanimljivih događanja koji će na devet dana učiniti bivšu vojarnu u ulici S. Radića zonom kreativnosti, vibracije i zabave.

Svakako u Kvartu treba pogledati nove kvartovske intervencije koje će od ove godine krasiti Kvart.

To su pobjednička arhitektonska rješenja ŽUTINEL i ZELENIŠE proizišla s prošlogodišnje “Gradionice” u organizaciji Društva arhitekata Zadar, a koja su dodatno oplemenila i učinila prepoznatljivim prostor Kvarta. Arhitekt Petar Kozina kazao je kako će se na festivalu predstaviti i rezultati nove "Gradionice", usmjerene ovaj puta na Bili Brig. A do tada, moći ćemo uživati u novom ruhu kvarta, u kojem ovih dana intenzivno traju radovi.

Impresivnim lineupom ovogodišnji KvART upisuje se na festivalsku kartu Dalmacije

23.05.2019.

Glazbeni program KvART-a '19 promovira temu stvaranja kao pokretačke snage razvoja pojedinca i društva. Čini to kroz pomno osmišljena gostovanja kreativnih stvaralaca, hrvatskih i inozemnih glazbenih sastava i umjetnika koje javnost prvenstveno prepoznaje kroz autorstvo.

KvART '19 – Stvarajmo zajedno!

22.05.2019.

Tisuće posjetitelja prošlogodišnjeg KvartArt festivala značilo je samo jedno – ovo već tradicionalno predsezonsko događanje u Zadru mora dobiti svoj nastavak. I dobilo je! KvART '19 donosi nove aktivnosti, nove aktere, ali dobro znani entuzijazam i atmosferu!

Mural Valentina Radmana kao uspomena na ovogodišnji KvartArt

27.06.2018.

Odnedavno u ulici Stjepana Radića boravi jedna lijepa dama. Zapazit će je i građani i turisti. Riječ je o novom muralu Valentina Radmana! :)