https://www.traditionrolex.com/10

https://www.traditionrolex.com/10

Bili Brig nekoć i sada - KVART

Novosti

Informacije o festivalu

Bili Brig nekoć i sada

22.06.2019.

Na ulazu u kvart Bili Brig u Zadru dočekuje vas tabla s natpisom "Dobrodošli na Bili Brig, najnaseljeniji zadarski kvart". No, kako je samo izgledao prije 20, 30, 50 godina?

Početak razvoja ovog kvarta našao se u fokusu izložbe "Bili Brig nekoć i sad", koju su u sklopu KvartArt festivala postavile Branka Mijolović i Anamarija Bilan, služeći se arhivom privatnih osoba, ali i časopisima arhitekture i fotografijama zadarskih fotografa poput Zvonka Kucelina i Željka Karavide.

Neugledan prostor sinoć je oživio - tu je održan i pub kviz pod vodstvom Mare Knežević, uz projekciju filma Vlade Zrnića "Dan pod suncem" koju je organizirao Centar za nezavisnu kulturu Zadar.

Svoj su doprinos dali i grafiteri, a mala, ali simpatična izložba dječjih radova - autoportreta svih je oduševila.

Otvorenju i uređenju ovog ''kantuna'' za druženje pomogli su svi, od mjesnog odbora, preko osnovne škole, građana koji su se uključili... prava kvartovska priča!

Vojko V i Silent party za finale KvArt festivala

03.07.2023.

Posljednja večer KvArt festivala bila je itekako "užgana"! Vojko V, najpopularniji reper i društveni komentator u Hrvatskoj, pobrinuo se za sjajnu atmosferu u "Dnevnom boravku", a zabava je nastavljena na Silent partyu u skate parku Menza.

Hiljson Mandela u Zadru: Niste normalniii !

02.07.2023.

Kvart Zadar, niste normalniii, poručio je Hiljson Mandela s pozornice na Vošti u subotu gdje je publika ovom najpopularnijem dečku sa zagrebačke Trešnjevke pokazala da "trap nije umro".

Drugi dan KvArta: Mladi i aktivizam, žensko pismo, klinika Denisa Kataneca

01.07.2023.

Drugi dan KvArta u fokus je stavio mnogo toga, a mi vam donosimo izvješće!

https://www.traditionrolex.com/10