Novosti

Informacije o festivalu

Bili Brig nekoć i sada

22.06.2019.

Na ulazu u kvart Bili Brig u Zadru dočekuje vas tabla s natpisom "Dobrodošli na Bili Brig, najnaseljeniji zadarski kvart". No, kako je samo izgledao prije 20, 30, 50 godina?

Početak razvoja ovog kvarta našao se u fokusu izložbe "Bili Brig nekoć i sad", koju su u sklopu KvartArt festivala postavile Branka Mijolović i Anamarija Bilan, služeći se arhivom privatnih osoba, ali i časopisima arhitekture i fotografijama zadarskih fotografa poput Zvonka Kucelina i Željka Karavide.

Neugledan prostor sinoć je oživio - tu je održan i pub kviz pod vodstvom Mare Knežević, uz projekciju filma Vlade Zrnića "Dan pod suncem" koju je organizirao Centar za nezavisnu kulturu Zadar.

Svoj su doprinos dali i grafiteri, a mala, ali simpatična izložba dječjih radova - autoportreta svih je oduševila.

Otvorenju i uređenju ovog ''kantuna'' za druženje pomogli su svi, od mjesnog odbora, preko osnovne škole, građana koji su se uključili... prava kvartovska priča!

Alba Miočev u Vruljici će oslikati Stube Slavoljuba Penkale!

26.06.2019.

Ovih dana pažnju javnosti osvojila je jedna mlada zadarska umjetnica. Autorica je nekoliko murala u Zadru, u Sisku je izradila remek-djelo u sklopu 4. festivala ulične umjetnosti Re: Think Sisak, a sada nam najavljuje novi projekt. Upoznajte Albu Miočev (FOTO: NIkola Čutuk, PIXSELL

"Bersa u kvartu": Zadar ima novi mural

24.06.2019.

Na neuglednom išaranom zidu u ulici Stjepana Radića, obasut pastelnim šarenilom, ovoga tjedna je u čast 85. godišnjice smrti, iznikao Blagoje Bersa!

Završen treći KvartArt festival!

23.06.2019.

Nastupom riječkog rock benda Jonathan završio je u subotu, 22. lipnja KvartArt festival, ove godine pod sloganom "Stvarajmo zajedno"! A stvaralo se od 14. do 22. lipnja ne samo na Voštarnici u sklopu stare vojarne koja bi prema najavama trebala "udomiti" Centar za mlade, već i na Bilom Brigu. Tako se po prvi put ovaj sada već tradicionalni predsezonski događaj proširio i na druge kvartove.