Novosti

Informacije o festivalu

Bili Brig nekoć i sada

22.06.2019.

Na ulazu u kvart Bili Brig u Zadru dočekuje vas tabla s natpisom "Dobrodošli na Bili Brig, najnaseljeniji zadarski kvart". No, kako je samo izgledao prije 20, 30, 50 godina?

Početak razvoja ovog kvarta našao se u fokusu izložbe "Bili Brig nekoć i sad", koju su u sklopu KvartArt festivala postavile Branka Mijolović i Anamarija Bilan, služeći se arhivom privatnih osoba, ali i časopisima arhitekture i fotografijama zadarskih fotografa poput Zvonka Kucelina i Željka Karavide.

Neugledan prostor sinoć je oživio - tu je održan i pub kviz pod vodstvom Mare Knežević, uz projekciju filma Vlade Zrnića "Dan pod suncem" koju je organizirao Centar za nezavisnu kulturu Zadar.

Svoj su doprinos dali i grafiteri, a mala, ali simpatična izložba dječjih radova - autoportreta svih je oduševila.

Otvorenju i uređenju ovog ''kantuna'' za druženje pomogli su svi, od mjesnog odbora, preko osnovne škole, građana koji su se uključili... prava kvartovska priča!

Svojim djelima naš mali dio svemira čine boljim!

19.12.2022.

Udruga mladih Ahimsa dobila je priznanje od Regionalnog volonterskog centra Split za poseban doprinos razvoju volonterstva u 2022. godini.

Ništa sporo samo brate gas daj - hip hop fešta kod Sfinge za finale blagdanskog izdanja KvArt festivala

19.12.2022.

Ništa sporo samo brate gas daj, j***š Hollywood i američki san taj, palme high sky, more night drive... - hip hop fešta kod Sfinge za finale blagdanskog izdanja KvArt festivala ispunila je očekivanja!

Simpatična akcija: ZaPis na Sfingi prikupio želje i stihove

19.12.2022.

Sutra je novi dan, Sve- mir, Pređimo svi u zvijezde, Pjevam se, Najdraži su mi hitni poljupci, Nemoj starit bezveze nego živi život...