Novosti

Informacije o festivalu

CINAZ slavi 15. rođendan na KvartArtu

16.06.2018.

Udruga za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti CINAZ djeluje od svibnja 2003. godine te već petnaest godina u Zadru pruža mladima priliku da se uključe u život zajednice, te putem brojnih programa za djecu i mlade bave se i promocijom volontiranja.

Svoj su rođendan preselili u Kvart, gdje su neizostavan dio festivala, te su tako iz svojih prostorija na Poluotoku donijeli stvaralački duh i na Voštarnicu.

Njihove su aktivnosti namijenjene svim građanima, ali ponajviše djeci i mladima s ciljem kvalitetnog provođenja slobodnog vremena i poticanja kreativnih vještina, razvoja jezičnih vještina, te informiranja i educiranja.

Sve se to u CINAZu ostvaruje na zabavan način, a snalaze se, kao i brojni dionici neprofitnog sektora, i uz podršku volontera i brojnih suradnika. Podršku srećom imaju i od Ministarstva za demogarfiju, obitelj i mlade i socijalnu politiku RH. Ova je udruga 2012. godine pokrenula Klub mladih pod nazivom Klooz. Od tada je do danas kroz Klub je godišnje prošlo oko pet stotina korisnika.

A u Kvart nam donose zanimljive programe, poput izrade nakita, reciklažu jeansa i plastičnih vrećoca, plesa kao antistres terapije, izrade prirodne kozmetike te izuzetno interesantan ''Jezični cafe'' - druženje na stranim jezicima!

Također, u Dnevnom boravku CINAZ je postavio izložbu ''Strip na štrik".

Na Kvartarttu će biti svakodnevno, pa ne propustite upoznati ovu ekipu jer s njima vam ne može biti dosadno!

Alba Miočev u Vruljici će oslikati Stube Slavoljuba Penkale!

26.06.2019.

Ovih dana pažnju javnosti osvojila je jedna mlada zadarska umjetnica. Autorica je nekoliko murala u Zadru, u Sisku je izradila remek-djelo u sklopu 4. festivala ulične umjetnosti Re: Think Sisak, a sada nam najavljuje novi projekt. Upoznajte Albu Miočev (FOTO: NIkola Čutuk, PIXSELL

"Bersa u kvartu": Zadar ima novi mural

24.06.2019.

Na neuglednom išaranom zidu u ulici Stjepana Radića, obasut pastelnim šarenilom, ovoga tjedna je u čast 85. godišnjice smrti, iznikao Blagoje Bersa!

Završen treći KvartArt festival!

23.06.2019.

Nastupom riječkog rock benda Jonathan završio je u subotu, 22. lipnja KvartArt festival, ove godine pod sloganom "Stvarajmo zajedno"! A stvaralo se od 14. do 22. lipnja ne samo na Voštarnici u sklopu stare vojarne koja bi prema najavama trebala "udomiti" Centar za mlade, već i na Bilom Brigu. Tako se po prvi put ovaj sada već tradicionalni predsezonski događaj proširio i na druge kvartove.