Novosti

Informacije o festivalu

Cure s kvarta, pripremite se! Hiljson u Zadru predstavlja Mandela Effect!

26.06.2023.

Jedan od najpopularnijih trap glazbenika naših prostora Hiljson Mandela na KvArtu, zadarskom festivalu i to već u subotu, 1. srpnja!

Ivan Hilje, aka Hiljson Mandela, od srednjoškolskih dana, vokalom i saksofonom vodi rock bend Prazna Lepinja čiji povratak bilježe brojni nastupi na festivalima diljem države.

Svojim prvim solo albumom "Mandela Effect" oduševio je kritiku, a i staru i novu publiku. Sa svog uspješnog prvog solo albuma “Mandela Effect”, nominiranog ove godine za nagradu Porin u kategoriji “Najbolji hip-hop album”, trap glazbenik i autor Hiljson Mandela kao novi singl predstavio je pjesmu “Cura s kvarta”, koja objavom službenog videospota broji milijunske streamove te je apsolutni favorit publike.

Zavidni su uspjesi prvog samostalnog albuma – u manje od 24 sata od objave poharao je streaming liste u Hrvatskoj, a u samo nekoliko tjedana od objave pet pjesama istovremeno se našlo na cijenjenoj Top 25 listi Billboard Croatia Song charta.

Mahom su mu rasprodani koncerti, a sve to svjedoči stalni porast baze obožavatelja osebujnog umjetnika, a on obećava kako će i ubuduće njegova glazbena ostvarenja plijeniti pozitivne komentare publike i kritike.

Za Hiljsona Mandelu do sada su već ispisani zamjetni uspjesi – od stvaranja domaće trap scene s kolektivom KUKU$ do čak dvije nagrade Cesarica – za pjesmu “Ova ljubav” sa Zsa Zsom, koja je bila Cesarica Hit godine 2020., te za duet “NLO” s mladom glazbenicom Miach, s kojom je osvojio nagradu Cesarica Hit listopada 2022.

Poznat po glazbenom djelovanju u grupi Prazna Lepinja i glasovitom KUKU$ Klanu, na trap sceni Hiljson je prisutan od samih početaka, zbog čega je nerijetko prozivan i jednim od pionira ovog pravca u Hrvatskoj, ali i prestižnim naslovima poput “kralj trapa”.

Na krilima ovogodišnje prve solističke albumske uspješnice “Mandela Effect” i rasprodanog zagrebačkog koncerta u Tvornici kulture, Hiljson Mandela – jedan od najpopularnijih trap glazbenika naših prostora - u subotu 1.7.2023. od 22h nastupa u Zadru u sklopu festivala KvartArt 2023.

Afterparty by DJ Ante Dujić!

 

Vojko V i Silent party za finale KvArt festivala

03.07.2023.

Posljednja večer KvArt festivala bila je itekako "užgana"! Vojko V, najpopularniji reper i društveni komentator u Hrvatskoj, pobrinuo se za sjajnu atmosferu u "Dnevnom boravku", a zabava je nastavljena na Silent partyu u skate parku Menza.

Hiljson Mandela u Zadru: Niste normalniii !

02.07.2023.

Kvart Zadar, niste normalniii, poručio je Hiljson Mandela s pozornice na Vošti u subotu gdje je publika ovom najpopularnijem dečku sa zagrebačke Trešnjevke pokazala da "trap nije umro".

Drugi dan KvArta: Mladi i aktivizam, žensko pismo, klinika Denisa Kataneca

01.07.2023.

Drugi dan KvArta u fokus je stavio mnogo toga, a mi vam donosimo izvješće!