https://www.traditionrolex.com/10

https://www.traditionrolex.com/10

Darko Rundek i Jazz orkestar HRT-a: Zadrani pohrlili na glazbenu poslasticu u KvARTu! - KVART

Novosti

Informacije o festivalu

Darko Rundek i Jazz orkestar HRT-a: Zadrani pohrlili na glazbenu poslasticu u KvARTu!

17.06.2019.

Dvije riječi za opis nekoiko minuta prije koncerta Darka Rundeka i Jazz orkestra HRT-a na festivalu KvartART: rijeka ljudi! Probijanje do pozornice, zvuk otvaranja pive i puno zagrljaja.

Zadarski festival kreative i urbane kulture sinoć je pokazao još jednu potrebu Zadrana: ljetni koncerti koji neće biti ovijeni u plahtu tradicije.

Nešto poput Darka Rundeka, jednog od najosebujnijih umjetnika Hrvatske, u kombinaciji s jazz orkestrom HRT-a na prostoru koje tijekom godine ponajviše služi za parking, a nosi naziv "Žutinel", privukao je stotine ljudi željnih dobrih ljetnih večeri glazbe uživo.

Koncert je započeo interpretacijom "Kad si bila mala Mare," a na pozornici se ekipi pridružila i Maja Milin Kosa.

Od korijena u punkersko-novovalnom okružju do danas on njeguje jedinstveni zvuk u kojem spaja najrazličitije utjecaje i stilove, poigravajući se, u kazališnoj maniri, vlastitom estetikom, iznenađujući sa svakim novim projektom.

Još od Haustora, u Rundekovim instrumentacijama brass sekcija zauzima istaknuto mjesto, a kako je iskoristio cijelu big band formaciju i to fantastični Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije s dirigentom Mironom Hauserom, pokazali su rasprodani koncerti u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu u travnju, hvaljeni od publike i kritike. Ovu poslasticu imali smo sreću doživjeti u Zadru.

Generacijski gledano, nema koga niste mogli zateći.

Mnogi su se susreli ''nakon sto godina'', što i jest čar ovog festivala koji iz dana u dan raste, buja.

Vojko V i Silent party za finale KvArt festivala

03.07.2023.

Posljednja večer KvArt festivala bila je itekako "užgana"! Vojko V, najpopularniji reper i društveni komentator u Hrvatskoj, pobrinuo se za sjajnu atmosferu u "Dnevnom boravku", a zabava je nastavljena na Silent partyu u skate parku Menza.

Hiljson Mandela u Zadru: Niste normalniii !

02.07.2023.

Kvart Zadar, niste normalniii, poručio je Hiljson Mandela s pozornice na Vošti u subotu gdje je publika ovom najpopularnijem dečku sa zagrebačke Trešnjevke pokazala da "trap nije umro".

Drugi dan KvArta: Mladi i aktivizam, žensko pismo, klinika Denisa Kataneca

01.07.2023.

Drugi dan KvArta u fokus je stavio mnogo toga, a mi vam donosimo izvješće!

https://www.traditionrolex.com/10