https://www.traditionrolex.com/10

https://www.traditionrolex.com/10

Dina Bušić: Sigurna sam da je KvartArt najkvalitetniji mogući okidač za buđenje alternativne i urbane scene u Zadru! - KVART

Novosti

Informacije o festivalu

Dina Bušić: Sigurna sam da je KvartArt najkvalitetniji mogući okidač za buđenje alternativne i urbane scene u Zadru!

06.06.2017.

Kako je Koncertni ured Zadar ''uplovio'' u priču KvartArt festivala i što se to radi u ekipi koja odgaja mladu publiku te neumorno puni zadarsku koncertnu sezonu vrhunskim sadržajem otkrit ćemo vam danas u razgovoru s prvom damom Koncertnog ureda Zadar, glazbenicom, producenticom i ljubiteljicom izazova, Dinom Bušić!

- Kako je Koncertni ured Zadar uplovio u priču KvartArt-a?

Koncertni ured Zadar je u priču KvartArta uplovio je s ogromnom dozom entuzijazma, s guštom, s oduševljenjem!

U cijeloj priči sudjelujemo već nekoliko mjeseci – najprije u kreiranju programa, a zatim u samoj produkciji.

Kao javna ustanova u kulturi koja se prvenstveno bavi glazbom, odlučili smo se na ovu suradnju jer je kultura, pa između ostalog glazba, sredstvo za jedan viši cilj koji nam se čini izuzetno važan za kulturni i javni život Grada, a to je revitalizacija zapuštenih javnih prostora. U ostvarivanju plemenitih ciljeva kroz glazbu želimo sudjelovati, to jest, to je naša dužnost!

-Tko čini tvoju ekipu - tko su tvoji suradnici u Uredu i kako izgleda vaša svakodnevna suradnja (day in life:)

Tim Koncertnog ureda Zadar je malen, ali snažan, radišan i jako složan. Sunčica Špoljarević je producentica kojoj ništa ne može promaknuti i koja obožava svoj posao. Mario Smoljan je precizan, odgovoran i temeljit šef tehnike koji nas oduševljava svojom smirenošću i humorom, a Ivana Panžić je stručna suradnica na stručnom osposobljavanju preko HZZ-a i u našu malu ekipu unijela je dodatnu dozu mladenačkog duha. Uči od nas i pomaže nam u svemu.

Osim što se bavim ravnateljskim dijelom posla, ja u suštini funkcioniram kao umjetnički selektor svih programa u Sezoni, a bavim se i odnosima s javnošću i marketingom.

Ove godine mali tim Koncertnog ureda odradio je jako puno posla, od redovnog posla pri organizaciji Koncertne sezone preko prebogatog programa svečanog otvorenja Kneževe palače do KvartArta, nakon čijeg nas završetka čekaju još 57. Glazbene večeri u svetom Donatu.

Pobrojali smo i do danas smo imali 38 događanja u vlastitoj produkciji u Sezoni, a kao domaćin u Kneževoj palači ugostili smo još 18 gostujućih programa.

- Na koje sve načine Ured tijekom godine ''izlazi'' van (izvan Kneževe palače) i koliko unaprijed planirate specifične programe?

Ured se tek uselio u Kneževu palaču i jako nam je drago što više producirati i raditi unutar nje. No, s obzirom na raznolike produkcijske zahtjeve nerijetko izlazimo iz Palače – npr. za potrebe održavanja Glazbenih večeri u sv. Donatu, većih koncertnih produkcija i slično.

Programe planiramo godinu dana unaprijed.

Sezonu kreiram već sad i ona je čvrsto fiksirana od listopada do lipnja jer želimo da zadarska publika ima i u glazbenom segmentu stabilnu i fiksnu sezonu koja uz dramsku čini bazu kulturnog života svakog ozbiljno organiziranog grada.

Jedan od naših najvećih izazova i zadataka je odgoj publike i u tom dijelu posla svake godine ulažemo mnogo truda i napora, ali u njemu i uživamo. Smatram da je i KvarArt projekt koji na jedan specifičan, vrlo direktan način pridonosi odgoju kvalitetne publike.

- Može li KvartArt biti pilot-projekt kao baza za neke buduće festivale sličnog karaktera u Zadru?

Jedan moj prijatelj, okorjeli alternativac koji je danas čovjek s obitelj, već na početku četvrtog desetljeća svog života ali i dalje obožava urbanu i alternativnu scenu na više razina, rekao mi je da je ovaj projekt „točka na i“ i jedino što je Zadru nedostajalo u kulturnom životu.

Sigurna sam da je KvartArt najkvalitetniji mogući okidač za buđenje alternativne i urbane scene u Zadru.

Vojko V i Silent party za finale KvArt festivala

03.07.2023.

Posljednja večer KvArt festivala bila je itekako "užgana"! Vojko V, najpopularniji reper i društveni komentator u Hrvatskoj, pobrinuo se za sjajnu atmosferu u "Dnevnom boravku", a zabava je nastavljena na Silent partyu u skate parku Menza.

Hiljson Mandela u Zadru: Niste normalniii !

02.07.2023.

Kvart Zadar, niste normalniii, poručio je Hiljson Mandela s pozornice na Vošti u subotu gdje je publika ovom najpopularnijem dečku sa zagrebačke Trešnjevke pokazala da "trap nije umro".

Drugi dan KvArta: Mladi i aktivizam, žensko pismo, klinika Denisa Kataneca

01.07.2023.

Drugi dan KvArta u fokus je stavio mnogo toga, a mi vam donosimo izvješće!

https://www.traditionrolex.com/10