Novosti

Informacije o festivalu

Drama Plus u Dnevnom boravku "razotkrila" je Cara!

20.06.2018.

Drama Plus u Dnevnom boravku razotkrila je Cara! Riječ je o mladoj ekipi glumačkog ansambla koja pod budnim okom redatelja Vinka Radovčića sudjeluje na KvartArtu i ove godine.

Tko nam maže oči? Jesu li naši Carevi goli? Živimo li u bajci, a da toga nismo svjesni? Ovo je pitanje koje vam se vrlo lako može nametnuti nakon predstave "Carevo novo ruho" koju je izvela grupa Drama Plus.

Riječ je o glumačkoj radionici Vinka Radovčića, koji je još jednom odlučio zagristi u djelo koje na tragu apsurda govori mnogo o aktualnom vremenu kroz povijesni okvir i bajkovite elemente Hansa Christiana Andersena.

Upravo je on ovu narodnu priču uvrstio u svoju zbirku bajki, a priča je vrlo jednostavna. Imamo Cara - Kralja - Vladara, apsolutnu alfu i omegu, njegova je prva, njegova je zadnja, a to što je potpuno samouvjeren i potpuno nekompetentan za svoju funkciju je zaista manje važno... dvorjani ne mogu ništa promijeniti, neka bude status quo... zvuči poznato?

Jakov Modrić sjajan je kao Car, a ništa manje pažnje publike ne plijeni ni Lorena Gulam kao njegova bolja polovica.

Sluge i Varalice utjelovili su Nika Medić i Paula Kalcina, Carev i Kraljev Savjetnik je Ivan Kalcina, Dvorjani su Marija Harangozo i Teo Jerković, dok je Iskreno dijete najmlađa polaznica Drame plus, Daniela Kalcina. A upravo to dijete, njegova nevinost i naivnost razotkrit će ''golu istinu''...

Drama Plus upisuje nove članove, stoga nema bolje preporuke od ove: požurite postati dio ove ekipe!

Vinko Radovčić, voditelj Drame plus, izrazio nam je i zadovoljstvo prilikom da postavi još jedno od vodećih imena hrvatske književnosti i dramske umjetnosti na zadarsku scenu, jer Zadarsko kazališno ljeto prilika je za novu premijeru - SNAJPER po djelu Damira Karakaša. Premijera je najavljena za 1. kolovoza.

FOTOGALERIJA

Alba Miočev u Vruljici će oslikati Stube Slavoljuba Penkale!

26.06.2019.

Ovih dana pažnju javnosti osvojila je jedna mlada zadarska umjetnica. Autorica je nekoliko murala u Zadru, u Sisku je izradila remek-djelo u sklopu 4. festivala ulične umjetnosti Re: Think Sisak, a sada nam najavljuje novi projekt. Upoznajte Albu Miočev (FOTO: NIkola Čutuk, PIXSELL

"Bersa u kvartu": Zadar ima novi mural

24.06.2019.

Na neuglednom išaranom zidu u ulici Stjepana Radića, obasut pastelnim šarenilom, ovoga tjedna je u čast 85. godišnjice smrti, iznikao Blagoje Bersa!

Završen treći KvartArt festival!

23.06.2019.

Nastupom riječkog rock benda Jonathan završio je u subotu, 22. lipnja KvartArt festival, ove godine pod sloganom "Stvarajmo zajedno"! A stvaralo se od 14. do 22. lipnja ne samo na Voštarnici u sklopu stare vojarne koja bi prema najavama trebala "udomiti" Centar za mlade, već i na Bilom Brigu. Tako se po prvi put ovaj sada već tradicionalni predsezonski događaj proširio i na druge kvartove.