https://www.traditionrolex.com/10

https://www.traditionrolex.com/10

Glazbeni program na ovogodišnjem KvartArtu - KVART

Novosti

Informacije o festivalu

Glazbeni program na ovogodišnjem KvartArtu

27.06.2023.

KvartArt Zadar nakon zimskog izdanja na Sfingi, ovoga ljeta vraća se na Voštarnicu i donosi uzbudljivi niz koncerata!

Od 29. lipnja do 2. srpnja na Voštarnici, KvartArt će glazbom oživjeti javne prostore oko Gradske knjižnice i Centra za mlade.

Gostovat će bendovi koji će svojim stilskim i žanrovskim habitusom, privući najraznolikiju publiku, a svakoga dana s bendovima i glazbenicima prije koncerta, na pozornici Dnevnog boravka, svoj će sad već Zadranima dobro poznati podcast SVIJET OKO MENE, voditi Antonio Šarić.

Kvartovski koncertni program započet će 29.6. s programom ROCK PO ZADARSKI od 22 sata nadalje. Po prvi put u Kvartu gostuje legendarni zadarski bend Alergija, sastav koji neumorno „praši“ još od sredine 90 – ih uz tek par pauza, a svojevrsni comeback najavili su novim pjesmama koje ćemo imati prilike slušati. Uz njih će kao predgrupe nastupiti grupa Torpedo, mladi zadarski bend čiji je stilski put obilježen velikim bendovima koje su slušali, i Triggersi, bend čvrstog zvuka i jasnih poruka u čijem potpisu stoji Ništa labavo!

Nakon koncerata zadarskih bendova, zabava se nastavlja uz rock glazbu koju pušta Antonio Šarić.

U petak 30. lipnja, u Kvart dolazi Urbofon Live! U suradnji s udrugom Prizma i njihovom glazbenom selektoricom Majom Milin, Dnevni boravak od 22 h trest će, premijerno u Zadru, Klinika Denisa Kataneca!

O njima s velikom dozom entuzijazma piše Zoran Stajčić, nekadašnji gost KvartArta (Ravno do dna):

„Ako volite rock i to onu struju koja vas je jednom vodila do Violent Femmes, Daniela Johnstona, Mancea… Ako ste iz tog kruga, onda vam je jasno da neće zvučati pretjerano za reći da je „Kao zao kor” najbolja rock stvar koju se recentno može čuti i da vam je kristalno jasno zašto se po toj pjesmi zove album i zašto baš ona mora biti na njegovoj sredini.“

Zagrebački bend oformljen oko osebujnog kantautora Denisa Kataneca plijeni pažnju energičnim nastupima u Hrvatskoj i regiji. Žanrovske odrednice benda protežu se od avant-folka, shoegazea i psihodelije do eksperimentalne glazbe. Katanec je prepoznatljiv autor intimnih i emocionalno nabijenih tekstova, a dosad objavljena dva albuma "Jada jada" i "Kao Zao Zor" nanizali su hvalospjeve na glazbenim portalima i opravdala svoj zvjezdani status na alternativnom nebu. Trenutnu postavu Klinike čine Karlo Cmrk (bas), Brane Norac (električna gitara, vokal), Vinko Vujec (bubnjevi) i Denis Katanec (akustična gitara, vokal).

Za afterparty je zadužena DJ Maja Milin!

U subotu 1. srpnja od 22 h KvartArt u Zadar dovodi zvijezdu nove generacije – Hiljsona Mandelu s koncertom pod nazivom CURA S KVARTA.

Godine 2022. Hiljson Mandela objavio je Mandela Effect, svoj prvi solo album koji ubrzo dobiva epitet jednog od ponajboljih domaćih trap albuma ove godine. Album je poharao streaming liste u Hrvatskoj u manje od 24 sata od objave, a u samo nekoliko tjedana od objave, Hiljson Mandela se s čak pet pjesama našao u cijenjenoj Top 25 listi Billboard Croatia Song Chart-a, čime je postao i prvi hrvatski izvođač koji je ostvario ovaj uspjeh.

Nakon Hiljsona nastavak slijedi uz zadarskog DJ - a Antu Dujića.

Nedjelja 2. srpnja donosi vrhunac urbanog festivala KvartArt. Po prvi put dolazi Vojko V!

Od 22 h Vojko V uz niz hitova kojima oduševljava publiku diljem zemlje, poput Zovi čovika, Satra san se, Pasta Italiana, predstavit će izuzetni novi album Dvojko koji je izašao prije par mjeseci. Vojko V, recept je za pravi tulum, a što se i očekuje od KvartArta, festivala koji se nakon tri godine vratio na staro mjesto – mjesto koje oživljava programima zadarskih i gostujućih urbanih umjetnika s jasnom porukom – Život je u Kvartu!

Pult DJ – a na posljednjoj večeri KvartArta 2023. zauzet će DJ Shpela!

U subotu 1. srpnja i nedjelju 2. srpnja u Menzi od 23:30 h ne propustite SILENT PARTY!

U subotu glazbu puštaju Antonio Šarić, DJ Rkoma i DJ Johnny, a u nedjelju Antonio Šarić, DJ Rkoma i DJ Cho.

Vojko V i Silent party za finale KvArt festivala

03.07.2023.

Posljednja večer KvArt festivala bila je itekako "užgana"! Vojko V, najpopularniji reper i društveni komentator u Hrvatskoj, pobrinuo se za sjajnu atmosferu u "Dnevnom boravku", a zabava je nastavljena na Silent partyu u skate parku Menza.

Hiljson Mandela u Zadru: Niste normalniii !

02.07.2023.

Kvart Zadar, niste normalniii, poručio je Hiljson Mandela s pozornice na Vošti u subotu gdje je publika ovom najpopularnijem dečku sa zagrebačke Trešnjevke pokazala da "trap nije umro".

Drugi dan KvArta: Mladi i aktivizam, žensko pismo, klinika Denisa Kataneca

01.07.2023.

Drugi dan KvArta u fokus je stavio mnogo toga, a mi vam donosimo izvješće!

https://www.traditionrolex.com/10