Novosti

Informacije o festivalu

"GRADIONICA": Pogledajte sjajne ideje za bolji Bili Brig

20.06.2018.

Kako transformirati Bili Brig u kvart što ugodniji i sadržajno bogatiji za život? Nekoliko sjajnih ideja stiže iz radionice zadarskih arhitekata.

Oni su u sklopu tzv. ''Gradionice'' uzeli upravo ovu gradsku četvrt u fokus jednostavnih, izvedivih intervencija javnih prostora.

Lanjska Gradionica rezultirala je transformacijom na području vojarne na Voštarnici, pobjedu su odnijela dva tima arhitekata koji su osmislili ''Zeleniše'' i ''Žutinel'', a kojim su se sve idejama ove godine domislili, vrijedi pogledati.

Postoji čak i okvirni plan za aktivnosti koje se mogu tijekom godine odvijati na Bilom Brigu. Zanimljiva je ideja za tržnicu, ali i "ParkLine''. Tu je i ideja za Ljetno kino.

''Ovakvim akcijama možemo puno napraviti za naš grad. Ne možemo očekivati da netko drugi za nas nešto napravi. Mi smo presretni što imamo podršku grada i gradonačelnika. Arhitekti su uvijek bili oni koji su mijenjali svijet'', kazala je Nives Kozulić u ime zadarskih arhitekata 

''Niskobuđetna rješenja koja smo lani dobili od mladih arhitekata danas su nam tu na Voštarnici, i ponosni smo na taj napredak. Nadamo se da idemo dalje s intervencijama. Na redu je Bili Brig'', kaže gradski pročelnik Šime Erlić, a kontinuirane inicijative grad će svakako pozdraviti.

Alba Miočev u Vruljici će oslikati Stube Slavoljuba Penkale!

26.06.2019.

Ovih dana pažnju javnosti osvojila je jedna mlada zadarska umjetnica. Autorica je nekoliko murala u Zadru, u Sisku je izradila remek-djelo u sklopu 4. festivala ulične umjetnosti Re: Think Sisak, a sada nam najavljuje novi projekt. Upoznajte Albu Miočev (FOTO: NIkola Čutuk, PIXSELL

"Bersa u kvartu": Zadar ima novi mural

24.06.2019.

Na neuglednom išaranom zidu u ulici Stjepana Radića, obasut pastelnim šarenilom, ovoga tjedna je u čast 85. godišnjice smrti, iznikao Blagoje Bersa!

Završen treći KvartArt festival!

23.06.2019.

Nastupom riječkog rock benda Jonathan završio je u subotu, 22. lipnja KvartArt festival, ove godine pod sloganom "Stvarajmo zajedno"! A stvaralo se od 14. do 22. lipnja ne samo na Voštarnici u sklopu stare vojarne koja bi prema najavama trebala "udomiti" Centar za mlade, već i na Bilom Brigu. Tako se po prvi put ovaj sada već tradicionalni predsezonski događaj proširio i na druge kvartove.