Novosti

Informacije o festivalu

Hiljson Mandela u Zadru: Niste normalniii !

02.07.2023.

Kvart Zadar, niste normalniii, poručio je Hiljson Mandela s pozornice na Vošti u subotu gdje je publika ovom najpopularnijem dečku sa zagrebačke Trešnjevke pokazala da "trap nije umro".

Prva je to stvar s albuma Mandela efekt koju Hilje izvodi na koncertima zajedno sa svojim DJ-em, ali isto tako ne libi se u repertoar staviti i hitove koje je nanizao s KUKU$ klanom.

Da će to biti ludnica od koncerta dalo se naslutiti već prije nego što se najjači hrvatski treper počeo s nastupom.

"Priveo" ga je na razgovor naš Antonio Šarić u live podcastu Svijet oko mene, pa je tako prošao po Hiljsonovoj glazbenoj priči, doznajući da je i on imao svoju rock fazu.

Urban JazZd - kolaž plesačica Udruge In Flux, Studio 8, zagrijao je publiku!

- Ljudi, ovo vam je odlčna priča. Moram pohvaliti organizatore ali i ovo tu što imate sada, Centar za mlade i knjižnicu, ljudi, dođite i budite tu, stvarajte nešto, nemojte samo dolaziti ovako na koncert nekog poput mene, našalio se Hilje.

A kakav je to koncert bio?

Moglo bi se reći za sve generacije, jer je u publici bilo i djece i mladih i roditelja! Užgali su se mobiteli, snimalo se, ali i plesalo, skakalo, squotalo na ''Real Slavs'', penjalo na ramena i pjevalo na sav glas uz "Mc Laren", "Neće K...c", "Bode Miller", "Debili", "Napravit ću scenu", "Lova", "Mbappe", "Kanye Kim", "NLO" (ipak bez Miach)...

Očekivano, euforija je nastala na "Curu s kvarta" i ona je završila u bisu!

KUKU$ u Domu Sportova 7. listopada slavi 10 godina karijere, pa eto prilike za ponovni susret s Hiljsonom.

Treći dan Kvart festivala ponovo je bio šaren i bogat aktivnostima. Interes za dizalicu Javne vatrogasne postrojbe - postojan! Drugi je to poged na Kvart i mnogi su ga htjeli doživjeti.

A oni koji su zavirili u Džunglu mogli su doživjeti i jedan zaista poseban svijet - onaj bodulskog Petra Pana Marina Franića. Svoje radove objedinjuje kroz "Tvornicu mašte" i na Kvartu je imao svoju autorsku večer. Ne samo da je donio svoje knjige, rekvizite i ilustracije, već je s Elkanom Petrovom iz Torpedo banda priredio mali performans. Vole ga djeca, mladi i odrasli, pogotovo njegovu poruku "Nema odrastanja, nikad više"!

Mališani su uživali i na demonstraciji edukacijskih robotičkih setova za djecu i mlade koju je na Kvartu održala udruga Robotic.

Druženje i pokazne vježbe na skateboard-u, skate u rolama i romobilu odvijalo se u Menzi, a u Džungli je održan i razgovor pod egidom ''Mladi iz druge perspektive: Iskustva u radu s mladima''. Antonija Kero" razgovarala je sa Sanjom Petrovski i Ivanom Begović Habuš (Zadarski plesni ansambl i Libreto).

Finale trećeg dana KvArta odvio se na Silent partyu u Menzi! Glazbu su birali DJ Rkoma, DJ Antonio Šarić, DJ Johhny.

Vojko V i Silent party za finale KvArt festivala

03.07.2023.

Posljednja večer KvArt festivala bila je itekako "užgana"! Vojko V, najpopularniji reper i društveni komentator u Hrvatskoj, pobrinuo se za sjajnu atmosferu u "Dnevnom boravku", a zabava je nastavljena na Silent partyu u skate parku Menza.

Drugi dan KvArta: Mladi i aktivizam, žensko pismo, klinika Denisa Kataneca

01.07.2023.

Drugi dan KvArta u fokus je stavio mnogo toga, a mi vam donosimo izvješće!

Dalmacija ima i svoju tamnu stranu, svoj noir!

01.07.2023.

U Džungli pored Menze i točno ispod murala by Lonac, održan je zanimljiv program u sklopu festivala KvArt.