Novosti

Informacije o festivalu

Intimna večer u skate parku uz vrhunski koncert Miroslava Tadića i Yvette Holzwarth

23.06.2018.

Iako je kiša poremetila dio KvartArt festivala, to nije omelo posjetitelje da napune skate park i prepuste se jedinstvenom koncertu u režiji Miroslava Tadića i Yvette Holzwarth.

Proslavljeni gitarist i šarmantna Amerikanka priuštili su preko sat vremena glazbenog užitka.

Ponajviše fokusirani na uspavanke i tradicijsku glazbu, lijepo su se nadopunjavali i unatoč meditativnoj bazi interpretacije u više navrata i ''protresli'' publiku. A ona je bila posvuda, na sjedalicama, uz zidove i prozore, na skaterskim instalacijama unutar prostorije. Neki su došli sa djecom, neki sa psima...potpuna sloboda.

Koncert je bio toliko ležeran i spontan, publika posvećena melodiji, da je to uspjelo uzbuditi i profesionalca kakav je Tadić da zaboravi naziv pjesme. Na kraju je uslijedio i bis a Tadić i Holzwarth su ga odlučili ''preseliti'' s pozornice usred publike, za još intimniji dojam.

I bilo je lijepo vidjeti i ''tough'' punkere kako guštaju u virtoznosti svirke. Koncertni ured Zadar koji je doveo glazbenike ovoga kalibra zna kako se odgaja publika.

Alba Miočev u Vruljici će oslikati Stube Slavoljuba Penkale!

26.06.2019.

Ovih dana pažnju javnosti osvojila je jedna mlada zadarska umjetnica. Autorica je nekoliko murala u Zadru, u Sisku je izradila remek-djelo u sklopu 4. festivala ulične umjetnosti Re: Think Sisak, a sada nam najavljuje novi projekt. Upoznajte Albu Miočev (FOTO: NIkola Čutuk, PIXSELL

"Bersa u kvartu": Zadar ima novi mural

24.06.2019.

Na neuglednom išaranom zidu u ulici Stjepana Radića, obasut pastelnim šarenilom, ovoga tjedna je u čast 85. godišnjice smrti, iznikao Blagoje Bersa!

Završen treći KvartArt festival!

23.06.2019.

Nastupom riječkog rock benda Jonathan završio je u subotu, 22. lipnja KvartArt festival, ove godine pod sloganom "Stvarajmo zajedno"! A stvaralo se od 14. do 22. lipnja ne samo na Voštarnici u sklopu stare vojarne koja bi prema najavama trebala "udomiti" Centar za mlade, već i na Bilom Brigu. Tako se po prvi put ovaj sada već tradicionalni predsezonski događaj proširio i na druge kvartove.