https://www.traditionrolex.com/10

https://www.traditionrolex.com/10

Iskreno i bez kompromisa: Karakaš u KvArtu - KVART

Novosti

Informacije o festivalu

Iskreno i bez kompromisa: Karakaš u KvArtu

18.06.2019.

Jedan od danas vodećih književnika Hrvatske, najprevođeniji autor po čijim se romanima i pričama rade predstave u kazalištu i filmovi, stigao je u goste zadarskim piscima udruzi ZaPis na KvART za njihov 10. rođendan.

Susret se odvijao u dnevnom boravku KvartArt festivala, a ovaj osebujan autor bez dlake na jeziku privukao je brojne ljubitelje pisane riječi. Pa čak i Darka Rundeka koji se odmarao od tonske probe za koncert u Žutinelu.

Brojnim pitanjima Karakaša su zasule Mirjana Mrkela i Iva Pejković, pa smo tako mogli saznati niz detalja iz života i rada pisca koji je nedavno doživio i to da je morao demantirati vlastitu fikciju. Naime, roman "Proslava" koji je pokupio odlične kritike ipak nije dočekan jednako kod dijela publike, ali pisac smatra da se neke stvari ne mogu mijenjati niti je to potrebno.

- Dok budem imao što pisati, pisat ću. Možda je ovo moja zadnja knjiga, kazao je Karakaš. Poručuje - piše knjige koji bi sam volio čitati.

Na susretu je bilo riječi i o iskustvu na sajmovima knjiga, prijevodu, dizajnu knjige "Proslava", te neizostavno, o piščevom rodnom kraju, Lici.

Govorio je i o svojem susretu sa svećenicima samostana u kojem je bio smješten u sklopu rezidencije za pisce projekta Rijeka Europske prijestolnice kulture 2020, koliko mu znači čitanje i rad na vlastitom jeziku i stilu, a podijelio je s nama i nekoliko smiješnih situacija s kazališnih izvedbi (dolazak Ličana) i kako ga percipiraju roditelji. 

"Proslavu" je predao u ruke jednom mladom filmašu i vjeruje da je učinio dobar izbor. Veselimo se još jednoj filmskoj adaptaciji književnika koji je svakim novim djelom dobio još više ljubitelja, jer piše iskreno, bez kompromisa.

Vojko V i Silent party za finale KvArt festivala

03.07.2023.

Posljednja večer KvArt festivala bila je itekako "užgana"! Vojko V, najpopularniji reper i društveni komentator u Hrvatskoj, pobrinuo se za sjajnu atmosferu u "Dnevnom boravku", a zabava je nastavljena na Silent partyu u skate parku Menza.

Hiljson Mandela u Zadru: Niste normalniii !

02.07.2023.

Kvart Zadar, niste normalniii, poručio je Hiljson Mandela s pozornice na Vošti u subotu gdje je publika ovom najpopularnijem dečku sa zagrebačke Trešnjevke pokazala da "trap nije umro".

Drugi dan KvArta: Mladi i aktivizam, žensko pismo, klinika Denisa Kataneca

01.07.2023.

Drugi dan KvArta u fokus je stavio mnogo toga, a mi vam donosimo izvješće!

https://www.traditionrolex.com/10