Novosti

Informacije o festivalu

Iz Zadra o Zadru! Na KvArtu gostuju književnice Martina Vidaić i Marina Gudelj

30.06.2023.

KvartArt Zadar u četiri dana intenzivnog programa koji donosi više od 40 aktivnosti, bit će domaćin predstavljanja dviju ženskih autorica, Zadranke Martine Vidaić i Splićanke Marine Gudelj.

Zadar kao mjesto radnje prvog romana Marine Gudelj, bio je povod za poziv ove mlade autorice u Kvart. "Nedovršena" govori o zapisima spasenja, pokušaju pronicanja u enigmu i odgovora na pitanje - tko sam. Pripovjedačica romana, Nera, studentica je psihologije na zadarskome sveučilištu. Njezin je pakao sjećanje – ne njegov sadržaj, nego njegov manjak – ona se ne sjeća vlastita života, a sve druge kognitivne funkcije rade joj besprijekorno.

Marina Gudelj gostovat će u kvartovskoj Džungli u petak 30. lipnja u 19: 45 sati, a s njom će razgovarati Nives Cukor Ferhatbegović.

Književnica Martina Vidaić, rođena Zadranka, dobitnica je Nagrade Europske unije za književnost 2023. Nagradu je dobila za roman "Stjenice" (Naklada Ljevak, 2021.), a za koju je ove godine bilo 13 nominiranih. Mlada i uspješna arhitektica Gorana Hrabrov napušta svoj unajmljeni stan na zagrebačkom Medveščaku i silazi u grad. Gorana je bjegunica, iza nje su dva moguća zločina, ali grad je na to sasvim ravnodušan…

O nagrađenom romanu, ali i drugim recentnim izdanjima razgovarat će s Nives Cukor Ferhatbegović u kvartovskoj Džungli u nedjelju 2. srpnja u 20:45 sati.

Vojko V i Silent party za finale KvArt festivala

03.07.2023.

Posljednja večer KvArt festivala bila je itekako "užgana"! Vojko V, najpopularniji reper i društveni komentator u Hrvatskoj, pobrinuo se za sjajnu atmosferu u "Dnevnom boravku", a zabava je nastavljena na Silent partyu u skate parku Menza.

Hiljson Mandela u Zadru: Niste normalniii !

02.07.2023.

Kvart Zadar, niste normalniii, poručio je Hiljson Mandela s pozornice na Vošti u subotu gdje je publika ovom najpopularnijem dečku sa zagrebačke Trešnjevke pokazala da "trap nije umro".

Drugi dan KvArta: Mladi i aktivizam, žensko pismo, klinika Denisa Kataneca

01.07.2023.

Drugi dan KvArta u fokus je stavio mnogo toga, a mi vam donosimo izvješće!