Novosti

Informacije o festivalu

Jedinstven zadarski suvenir s potpisom Mirjane Mrkele i Silvijane Dražović

19.06.2018.

Pravo slavlje teksta i slike, s okusom mora i soli, s mirisom otoka u Dnevnom boravku KvartArta, a ''glavne i odgovorne'' bile su zadarske umjetnice Silvijana Dražović i Mirjana Mrkela, koje su svoje snage ujedinile u projektu ''Koto u urom = Otok u moru''.

Riječ je o svojevrsnoj likovnoj mapi u nakladi NIKA u kojoj slijepa književnica Mirjana Mrkela na svoj jedinstven način piše o čudesnim ljepotama koje pruža boravak na otoku. 

Radi se o razigranom i nadrealnom remek djelu, 30 priča, 30 ilustracija poput ljupkih čokoladica u bombonijeri (dimenzije su oko 15x15 cm)! 

U ovoj neobičnoj mapi imate poeziju u prozi sjedinjenu s nadahnutim likovnim obradama, na autoricama svojstven otkačen izraz, koji je rezultirao jednim univerzalnim priručnikom za domaće i turiste, za djecu, mlade i odrasle, štorija o Južnom moru, žudnja za utopijom!

Glumci Drame plus interpretirali su priče iz knjižice.

Mirjana Mrkela i Silvijana Dražović opisale su svoj ''maštoplov'', svoju suradnju, koja je zaista neobična, s obzirom da Mirjana nije mogla vidjeti Silvijanine crteže, ali ona ih je njoj opisala milimetar po milimetar, jer je zaista vjerovala u sve te priče.

A u pripremi je i engleska verzija, pa ćemo dobiti jedan unikatan zadarski suvenir.

Alba Miočev u Vruljici će oslikati Stube Slavoljuba Penkale!

26.06.2019.

Ovih dana pažnju javnosti osvojila je jedna mlada zadarska umjetnica. Autorica je nekoliko murala u Zadru, u Sisku je izradila remek-djelo u sklopu 4. festivala ulične umjetnosti Re: Think Sisak, a sada nam najavljuje novi projekt. Upoznajte Albu Miočev (FOTO: NIkola Čutuk, PIXSELL

"Bersa u kvartu": Zadar ima novi mural

24.06.2019.

Na neuglednom išaranom zidu u ulici Stjepana Radića, obasut pastelnim šarenilom, ovoga tjedna je u čast 85. godišnjice smrti, iznikao Blagoje Bersa!

Završen treći KvartArt festival!

23.06.2019.

Nastupom riječkog rock benda Jonathan završio je u subotu, 22. lipnja KvartArt festival, ove godine pod sloganom "Stvarajmo zajedno"! A stvaralo se od 14. do 22. lipnja ne samo na Voštarnici u sklopu stare vojarne koja bi prema najavama trebala "udomiti" Centar za mlade, već i na Bilom Brigu. Tako se po prvi put ovaj sada već tradicionalni predsezonski događaj proširio i na druge kvartove.