Novosti

Informacije o festivalu

Kino Zona provjerit će vaše znanje o filmu i serijama i odvesti vas prema Apeninima

29.06.2023.

Kino Zona na KvArtu provjerit će vaše znanje o filmu i serijama i odvesti vas prema Apeninima u potrazi za vizijama budućnosti, evo detalja!

Kino Zona i ovog puta zadužena je za filmski program na KvartArtu! Uz ispitivanje filmskog znanja, očekuje vas intrigantni uvid u razmišljanje mladih Talijana o svijetu i budućnosti!

Lijenu ljetnu večer provedite u ugodnom društvu, odgovarajući na pitanja filmske i TV trivije uživajući u osvježavajućim pićima i boreći se za nagrade!

Stoga skupite ekipu do 5 članova, naoružajte se znanjem i dobrim raspoloženjem, zapitajte se: "Do I feel lucky?" te dođite u Dnevni boravak KvART-a u petak, 30.06.2018., u 20.30 h!

Autorski trio uglednih talijanskih redatelja Pietro Marcello, Francesco Munzi i Alice Rohrwacher poduzimaju kolektivno istraživanje si putovanje duž Apeninskog poluotoka gdje sreću djevojke i dječake u dobi od 15 do 20 godina i kroz seriju intervjua raspituju se o njihovim vizijama budućnosti.

Redatelji seciraju akutne boljke talijanskog društva i s tinejdžerima otvoreno razgovaraju o njihovim očekivanjima, čežnjama, strahovima i snovima te preprekama koje moraju prevladati da bi ih ostvarili.

Uz današnje političke i socioekonomske podjele, pretjerano oslanjanje na tehnologiju i globalnu klimatsku krizu, film implicira pitanje: postoji li uopće budućnost za nas? No, inteligencija, izražajnost i dalekovidnost ovih tinejdžera budi nadu u moguće bolje sutra.

Apeninskim poluotokom putujemo u nedjelju od 19.45 h u prostoru nekadašnje menze!

 

Vojko V i Silent party za finale KvArt festivala

03.07.2023.

Posljednja večer KvArt festivala bila je itekako "užgana"! Vojko V, najpopularniji reper i društveni komentator u Hrvatskoj, pobrinuo se za sjajnu atmosferu u "Dnevnom boravku", a zabava je nastavljena na Silent partyu u skate parku Menza.

Hiljson Mandela u Zadru: Niste normalniii !

02.07.2023.

Kvart Zadar, niste normalniii, poručio je Hiljson Mandela s pozornice na Vošti u subotu gdje je publika ovom najpopularnijem dečku sa zagrebačke Trešnjevke pokazala da "trap nije umro".

Drugi dan KvArta: Mladi i aktivizam, žensko pismo, klinika Denisa Kataneca

01.07.2023.

Drugi dan KvArta u fokus je stavio mnogo toga, a mi vam donosimo izvješće!