Novosti

Informacije o festivalu

Kreativna oaza na Voštarnici se budi, Miroslav Tadić, Kawasaki 3P i Nipplepeople "začinit" će festival KvartaArt!

06.06.2018.

Eksplozija u Menzi! Nikada se neka manifestacija nije najavila kao danas KvartArt festival! Mladi polaznici Drame plus uz bubnjeve su interpretrali su program skate parku, a on na Voštarnicu donosi preko 60 događanja!

Posebno veseli što će zadarske kreativne snage dobiti svoju priliku, prezentirat će svoje projekte i aktivnosti, a zaista ih je mnogo. 

KvartArt 2018. urbani je zadarski festival koji se po drugi put održava na području bivše vojarne u ulici Stjepana Radića od 15. do 23. lipnja 2018. godine u organizaciji Grada Zadra, Koncertnog ureda Zadar, Gradske knjižnice Zadar, Udruge CINAZ i Zajednice udruga Centar nezavisne kulture te brojnih udruga i umjetničkih organizacija s područja grada.

Festival i ove godine okuplja kreativce i njihove projekte te kroz njih ima za cilj revitalizati zapuštene javne prostore, potaknuti novo promišljanje funkcije javnih gradskih prostora i sadržaja gradskih kvartova te promovirati urbanu kulturu i popularizirati mladenačku umjetnost.

Drama plus, CINAZ, Igrajmo se, Zapis, Dragon teatar, Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, Zadarski plesni ansambl...

Program je toliko bogat da će se naći za svih po nešto, a mi ćemo istaknuti niz radionica, predstava, tribine, susrete i koncerte. 

Dolaze nam Miroslav Tadić, Kawasaki 3p i Nipplepeople. I zadarski bendovi zasvirat će za nas.

Posebnost festivala ove godine daje promocija craft pive i zadarski ArtMarket. Spomenimo i hommage Anti Perkoviću uz promociju knjige Sedma republika. 

Ne zaboravimo na društvene igre i nešto jako primamljivo - street food festival! 

Pročelnik gradskog odjela za EU fondove Šime Erlić najavio je kako će se festival najvećim dijelom odvijati u prostorima Žutinel i Zeleniše, koji su osmislili mladi zadarski arhitekti, a riječ je o intervencijama u prostoru kompleksa bivše vojarne u ulici Stjepana Radića. I sami smo se uvjerili da se radi punom parom, bager se ne gasi, a prostor poprima budući oblik.

Alba Miočev u Vruljici će oslikati Stube Slavoljuba Penkale!

26.06.2019.

Ovih dana pažnju javnosti osvojila je jedna mlada zadarska umjetnica. Autorica je nekoliko murala u Zadru, u Sisku je izradila remek-djelo u sklopu 4. festivala ulične umjetnosti Re: Think Sisak, a sada nam najavljuje novi projekt. Upoznajte Albu Miočev (FOTO: NIkola Čutuk, PIXSELL

"Bersa u kvartu": Zadar ima novi mural

24.06.2019.

Na neuglednom išaranom zidu u ulici Stjepana Radića, obasut pastelnim šarenilom, ovoga tjedna je u čast 85. godišnjice smrti, iznikao Blagoje Bersa!

Završen treći KvartArt festival!

23.06.2019.

Nastupom riječkog rock benda Jonathan završio je u subotu, 22. lipnja KvartArt festival, ove godine pod sloganom "Stvarajmo zajedno"! A stvaralo se od 14. do 22. lipnja ne samo na Voštarnici u sklopu stare vojarne koja bi prema najavama trebala "udomiti" Centar za mlade, već i na Bilom Brigu. Tako se po prvi put ovaj sada već tradicionalni predsezonski događaj proširio i na druge kvartove.