Novosti

Informacije o festivalu

KvART '19 | Licem (u)lice

12.06.2019.

Umjetnička fotografija je u KvArtu! Naučite kreativno fotografirati s Aleksandrom Bonačićem i uslikajte lica ulice!

Radionica  fotografije - Licem (u)lice - namjenjena je onima koji već imaju osnove u fotografiji te stavlja naglasak na kreativni i estetski dio fotografskog izričaja.

Dvodnevni format započinje u nedjelju, 16.06. u 10.00 sati okupljanjem polaznika u Dnevnom boravku Kvarta gdje će izraditi idejni predložak te krenuti na teren fotografirati 'lica ulice'.

Utorak, 18.06., poslijepodne u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar namjenjen je pregledavanju uradaka, komentiranju raznih aspekata fotografije, razmjenu iskustva.

Najbolji radovi će biti prikazani u srijedu prethodno filmskim projekcijama. Broj polaznika je ograničen stoga požurite sa prijavama!

O voditelju radionice: Aleksandar Bonačić živi i radi u Zadru. Fotografijom se aktivno bavi 20- tak godina što je rezultiralo s osamnaest samostalnih i preko dvadeset skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Član je likovne udruge "Zadart"  i foto grupe "5.exe" čiji je i pokretač te redovno izlaže na zajedničkim izložbama.

Aktivnost se odvija u sklopu kulturno umjetničkog programa projekta "ZadrugArt – platforma za suradnju i razvoj nezavisne kulture grada Zadra" koji ove godine gostuje u KvArtu.

Prijavni obrazac: http://tiny.cc/qf657y

Alba Miočev u Vruljici će oslikati Stube Slavoljuba Penkale!

26.06.2019.

Ovih dana pažnju javnosti osvojila je jedna mlada zadarska umjetnica. Autorica je nekoliko murala u Zadru, u Sisku je izradila remek-djelo u sklopu 4. festivala ulične umjetnosti Re: Think Sisak, a sada nam najavljuje novi projekt. Upoznajte Albu Miočev (FOTO: NIkola Čutuk, PIXSELL

"Bersa u kvartu": Zadar ima novi mural

24.06.2019.

Na neuglednom išaranom zidu u ulici Stjepana Radića, obasut pastelnim šarenilom, ovoga tjedna je u čast 85. godišnjice smrti, iznikao Blagoje Bersa!

Završen treći KvartArt festival!

23.06.2019.

Nastupom riječkog rock benda Jonathan završio je u subotu, 22. lipnja KvartArt festival, ove godine pod sloganom "Stvarajmo zajedno"! A stvaralo se od 14. do 22. lipnja ne samo na Voštarnici u sklopu stare vojarne koja bi prema najavama trebala "udomiti" Centar za mlade, već i na Bilom Brigu. Tako se po prvi put ovaj sada već tradicionalni predsezonski događaj proširio i na druge kvartove.