Novosti

Informacije o festivalu

KvART '19 | Licem (u)lice

12.06.2019.

Umjetnička fotografija je u KvArtu! Naučite kreativno fotografirati s Aleksandrom Bonačićem i uslikajte lica ulice!

Radionica  fotografije - Licem (u)lice - namjenjena je onima koji već imaju osnove u fotografiji te stavlja naglasak na kreativni i estetski dio fotografskog izričaja.

Dvodnevni format započinje u nedjelju, 16.06. u 10.00 sati okupljanjem polaznika u Dnevnom boravku Kvarta gdje će izraditi idejni predložak te krenuti na teren fotografirati 'lica ulice'.

Utorak, 18.06., poslijepodne u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar namjenjen je pregledavanju uradaka, komentiranju raznih aspekata fotografije, razmjenu iskustva.

Najbolji radovi će biti prikazani u srijedu prethodno filmskim projekcijama. Broj polaznika je ograničen stoga požurite sa prijavama!

O voditelju radionice: Aleksandar Bonačić živi i radi u Zadru. Fotografijom se aktivno bavi 20- tak godina što je rezultiralo s osamnaest samostalnih i preko dvadeset skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Član je likovne udruge "Zadart"  i foto grupe "5.exe" čiji je i pokretač te redovno izlaže na zajedničkim izložbama.

Aktivnost se odvija u sklopu kulturno umjetničkog programa projekta "ZadrugArt – platforma za suradnju i razvoj nezavisne kulture grada Zadra" koji ove godine gostuje u KvArtu.

Prijavni obrazac: http://tiny.cc/qf657y

Vojko V i Silent party za finale KvArt festivala

03.07.2023.

Posljednja večer KvArt festivala bila je itekako "užgana"! Vojko V, najpopularniji reper i društveni komentator u Hrvatskoj, pobrinuo se za sjajnu atmosferu u "Dnevnom boravku", a zabava je nastavljena na Silent partyu u skate parku Menza.

Hiljson Mandela u Zadru: Niste normalniii !

02.07.2023.

Kvart Zadar, niste normalniii, poručio je Hiljson Mandela s pozornice na Vošti u subotu gdje je publika ovom najpopularnijem dečku sa zagrebačke Trešnjevke pokazala da "trap nije umro".

Drugi dan KvArta: Mladi i aktivizam, žensko pismo, klinika Denisa Kataneca

01.07.2023.

Drugi dan KvArta u fokus je stavio mnogo toga, a mi vam donosimo izvješće!