Novosti

Informacije o festivalu

Kvart je zahvatila navijačka groznica

17.06.2018.

Bijelo crvena moja Hrvatska! KvartArt je postao i hit destinacija za sve navijače koji su prvu utakmicu naše reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu poželjeli pratiti s ekipom na otvorenom.

Velik broj naših navijača krenulo je put Rusije bodriti Vatrene u subotu, no oni koji ostaju u Hrvatskoj moći će navijati u brojnim kafićima, na trgovima i ulicama.

Udruga navijača hrvatske reprezentacije ''Budi ponosan'' pripremila je najveću Fan zonu za gledanje utakmice u Hrvatskoj na Trgu bana Jelačića u Zagrebu s ekranom od čak 42 četvorna metra.

Kako se Zadar pripremio za navijačku groznicu?

Samim pregledom društvenih mreža na kojima kafići i barovi, pa i restorani, najavljuju specijalne ponude, daje naslutiti da će ''svaki kvart'' imati mjesto za navijanje. A Turistička zajednica grada Zadra sve je prepustila upravo njima.

''Otvaranje fan zone, odnosno organizacija gledanja utakmica prepušta se ugostiteljima, jer je nogometno prvenstvo idealno vrijeme za pripremu bogatije i kvalitetnije ugostiteljsko-turističke ponude kroz stvaranje posebne atmosfere u otvorenim i zatvorenim ugostiteljskim prostorima za sve zainteresirane s ciljem ostvarenja povećanja prihoda'', kazao nam je Ante Galić iz Turističke zajednice grada. Posebno je pozdravio otvorenje fun cornera na KvartArtu.

I tako je naš Kvart postao ''zona'' - uz street food ponudu i craft pive, bilo je dovoljno ponijeti samo dobru volju!

Alba Miočev u Vruljici će oslikati Stube Slavoljuba Penkale!

26.06.2019.

Ovih dana pažnju javnosti osvojila je jedna mlada zadarska umjetnica. Autorica je nekoliko murala u Zadru, u Sisku je izradila remek-djelo u sklopu 4. festivala ulične umjetnosti Re: Think Sisak, a sada nam najavljuje novi projekt. Upoznajte Albu Miočev (FOTO: NIkola Čutuk, PIXSELL

"Bersa u kvartu": Zadar ima novi mural

24.06.2019.

Na neuglednom išaranom zidu u ulici Stjepana Radića, obasut pastelnim šarenilom, ovoga tjedna je u čast 85. godišnjice smrti, iznikao Blagoje Bersa!

Završen treći KvartArt festival!

23.06.2019.

Nastupom riječkog rock benda Jonathan završio je u subotu, 22. lipnja KvartArt festival, ove godine pod sloganom "Stvarajmo zajedno"! A stvaralo se od 14. do 22. lipnja ne samo na Voštarnici u sklopu stare vojarne koja bi prema najavama trebala "udomiti" Centar za mlade, već i na Bilom Brigu. Tako se po prvi put ovaj sada već tradicionalni predsezonski događaj proširio i na druge kvartove.