Novosti

Informacije o festivalu

KvartArt u znaku Posejdonovog carstva

19.06.2018.

Polaznici radionica "Budilica" odigrali su predstavu "La rabbia di Poseidone" (Posejdonov bijes) na talijanskom jeziku!

Mali glumci su uz vodstvo stručnjaka sudjelovali i u postavljanju predstave, u svim segmetima  od realizacije, scenografije, koreografije i teksta. Poruka ove priče je naglasiti važnost ekologije uz očuvanja prirode i mora.

Budilica je tvrtka za usluge poduke u kojoj se već četiri godine održavaju raznovrsne kreativne radionice za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.

Djeca pohađaju likovne, glazbene i plesne radionice, satove sviranja, lutkarske igrokaze, program malih istraživača, te tako kroz glumu, situacijski pristup i igru usvajaju osnove talijanskog jezika.

Firmu su osnovale Sanda Franić, prof. talijanskog jezika i književnosti i pedagogije, Dragana Drezga, prof. njemačkog i talijanskog jezika i književnosti, Jasmina Bezak, odgojitelj i Diana Blažić Subašić, prof. talijanskog i francuskog jezika i književnosti.

Alba Miočev u Vruljici će oslikati Stube Slavoljuba Penkale!

26.06.2019.

Ovih dana pažnju javnosti osvojila je jedna mlada zadarska umjetnica. Autorica je nekoliko murala u Zadru, u Sisku je izradila remek-djelo u sklopu 4. festivala ulične umjetnosti Re: Think Sisak, a sada nam najavljuje novi projekt. Upoznajte Albu Miočev (FOTO: NIkola Čutuk, PIXSELL

"Bersa u kvartu": Zadar ima novi mural

24.06.2019.

Na neuglednom išaranom zidu u ulici Stjepana Radića, obasut pastelnim šarenilom, ovoga tjedna je u čast 85. godišnjice smrti, iznikao Blagoje Bersa!

Završen treći KvartArt festival!

23.06.2019.

Nastupom riječkog rock benda Jonathan završio je u subotu, 22. lipnja KvartArt festival, ove godine pod sloganom "Stvarajmo zajedno"! A stvaralo se od 14. do 22. lipnja ne samo na Voštarnici u sklopu stare vojarne koja bi prema najavama trebala "udomiti" Centar za mlade, već i na Bilom Brigu. Tako se po prvi put ovaj sada već tradicionalni predsezonski događaj proširio i na druge kvartove.