https://www.traditionrolex.com/10

https://www.traditionrolex.com/10

Kvartovska priča: Mali Zadrani snimaju animirani film! - KVART

Novosti

Informacije o festivalu

Kvartovska priča: Mali Zadrani snimaju animirani film!

18.06.2019.

Mlada nagrađivana animatorica Antonija Veljačić, višegodišnja suradnica i voditeljica programa male škole crtanog filma Zagreb filma i dugogodišnja suradnica udruge Djeca susreću umjetnost, upoznala nas je sa svojom "ekipom" na KvArtu.

U sklopu Kvartart festivala, održana je prva radionica stop-animacije za djecu udruge "Djeca susreću umjetnost". 

- Uzrast naših polaznika je otprilike od 11 do 14 godina. Danas smo ovdje i radimo pripremu, snimili smo kratke video isječke koje ćemo koistiti za time lapse video, izrađujemo figure od plastelina za film. Drugog dana nastavljamo sa procesom animacije te povezujemo sve što smo priredili u jedan kratkomertažni uradak kojeg ćemo prikazati na festivalu, kazala nam je Veljačić.

Udruga Djeca susreću umjetnost, članica Europskog udruženja filma za djecu (ECFA) provodi filmsko- obrazovni program pod nazivom „Sedmi kontinent“ od 2012. godine, a dosada je u njihovim raznim projektima sudjelovalo 130 tisuća djece.

U jednom od njihovih projekata su Film u bolnici (www.filmubolnici.org) namijenjenom malim pacijentima na dugotrajnim liječenjima sudjeluje i zadarska bolnica, a učenici osnovnih škola Zadarske županije sudjeluju u njihovom programu Putujući Sedmi kontinent od 2014. godine.

Vojko V i Silent party za finale KvArt festivala

03.07.2023.

Posljednja večer KvArt festivala bila je itekako "užgana"! Vojko V, najpopularniji reper i društveni komentator u Hrvatskoj, pobrinuo se za sjajnu atmosferu u "Dnevnom boravku", a zabava je nastavljena na Silent partyu u skate parku Menza.

Hiljson Mandela u Zadru: Niste normalniii !

02.07.2023.

Kvart Zadar, niste normalniii, poručio je Hiljson Mandela s pozornice na Vošti u subotu gdje je publika ovom najpopularnijem dečku sa zagrebačke Trešnjevke pokazala da "trap nije umro".

Drugi dan KvArta: Mladi i aktivizam, žensko pismo, klinika Denisa Kataneca

01.07.2023.

Drugi dan KvArta u fokus je stavio mnogo toga, a mi vam donosimo izvješće!

https://www.traditionrolex.com/10