https://www.traditionrolex.com/10

https://www.traditionrolex.com/10

Lucija Bajlo: KvartArt ima čvrstu viziju i odličnu strukturu da je i ostvari! - KVART

Novosti

Informacije o festivalu

Lucija Bajlo: KvartArt ima čvrstu viziju i odličnu strukturu da je i ostvari!

16.06.2017.

Lucija Bajlo voditeljica je kazališne udruge "Igrajmo se" koja nam je na KvartArt festivalu pokazala maštoviti svijet Petra Pana i njegovih ''Nigdjezemaca". S Lucijom smo popričali o aktivnostima udruge i njezinom viđenju festivalske atmosfere koja iz dana u dan okuplja sve više Zadrana

- Kako ste se uključili u KvartArt?

U KvartArt smo se uključili na poziv organizatora. Ovim putem im na tome i zahvaljujem. Mladi su, otvoreni za sve ideje i spremni na suradnju.

- Što nam predstavljate?

Predstavljamo vam našeg Petra Pana. To je predstava koja je premijerno izvedena 11. travnja u HNK, zatim prošli vikend u Ninu. Svi se veselimo ovoj našoj maloj turneji koju smo realizirali u kvartu, 10.6.

Iako je predstava produkcijski zahtjevna i osmišljena je za kazališni prostor, smještanje Nigdjezemske u kvart posebno je razveselilo i mene i moju ekipu. Usput smo pronalazili kreativna rješenja da što bolje Petra predstavimo kvartovskoj publici.

- Nakon ljetne stanke, kada krećete u ''akciju''?

Matija, Ana i ja u akciju krećemo odmah jer nas čeka osmišljavanje nove predstave u prosincu, proljetne predstave i na koncu 5. NOBI-ja. Djeca imaju ljetnu stanku i na jesen, s početkom škole, krećemo i mi.

- Kako nastaju vaše predstave?

Meni se osobno predstave znaju godinama kotrljati po glavi i onda samo jedan dan sjednem i napišem sve na papir. S druge strane, neke nastaju u trenutku. Jedna ideja povlači drugu i eto pozornice. Zbog bolje organizacije rada osmišljavamo predstave godinu dana unaprijed, razvijamo ideje sa suradnicima i uglavnom tri mjeseca prije premijere krećemo u realizaciju. Moram napomenuti da je rad na ovogodišnjem NOBI-ju bio pravi ispušni ventil za nas i djecu.

Prve dvije grupe radile su po idejama naše Ane Šarić (Živi na svoj način i Inside Out), a starije grupe dobile su mogućnost da same rade na razvoju tekstu i lika. Rezultat nakon mjesec dana rada je bio odličan. Baš sam bila ponosna na njih, kao njihova mentorica.

- Što misliš o cijeloj ideji KvartArta? Ima li svjetla na kraju vojarne :) ?

Ideja KvartArta je bila super, ali realizacija je još i bolja.

Ovaj festival ima sve: dobre organizatore i dobru podršku Grada i svih gradskih institucija, okuplja velik i različit broj sudionika, kreativaca i sportaša koji samo čekaju svoju priliku da se pokažu zainteresiranoj publici i ima publiku, šaroliku po svemu. I to je super.

KvartArt ima čvrstu viziju što želi i odličnu strukturu da to i ostvari.

Evo trenutno smo na pola puta festivala, oni koji već nisu, svakako trebaju doći do kvarta i vidjeti što je ekipa na kraju tunela pripremila. Ima svjetla, nadzire se.

Vojko V i Silent party za finale KvArt festivala

03.07.2023.

Posljednja večer KvArt festivala bila je itekako "užgana"! Vojko V, najpopularniji reper i društveni komentator u Hrvatskoj, pobrinuo se za sjajnu atmosferu u "Dnevnom boravku", a zabava je nastavljena na Silent partyu u skate parku Menza.

Hiljson Mandela u Zadru: Niste normalniii !

02.07.2023.

Kvart Zadar, niste normalniii, poručio je Hiljson Mandela s pozornice na Vošti u subotu gdje je publika ovom najpopularnijem dečku sa zagrebačke Trešnjevke pokazala da "trap nije umro".

Drugi dan KvArta: Mladi i aktivizam, žensko pismo, klinika Denisa Kataneca

01.07.2023.

Drugi dan KvArta u fokus je stavio mnogo toga, a mi vam donosimo izvješće!

https://www.traditionrolex.com/10