Novosti

Informacije o festivalu

Mural Valentina Radmana kao uspomena na ovogodišnji KvartArt

27.06.2018.

Odnedavno u ulici Stjepana Radića boravi jedna lijepa dama. Zapazit će je i građani i turisti. Riječ je o novom muralu Valentina Radmana! :)

Ovaj slikar i profesor likovne umjetnosti u gimnaziji Franje Petrića izradio je mural prema predlošku najstarijeg prikaza Zadra, poznate Grünenbergove panorame Zadra iz 15. stoljeća. Na njemu je radio punih mjesec dana.

U sklopu KvartArt festivala koji se odvijao u kompleksu bivše vojarne u ulici Stjepana Radića, Radman je oživio zid koji se nalazi u neposrednoj blizini i to vizijom dame koja asocira na dugo, toplo ljeto.

Tako je, kaže umjetnik, nastojao uljepšati dan svima koji će tuda prolaziti, posebno vozačima kada se nađu u ljetnoj koloni.

Radman se nada da bi mogao nastaviti s muralima uz podršku Grada, te tako oslikavati i uljepšavati dotrajale gradske fasade. A njih zaista ima!

Alba Miočev u Vruljici će oslikati Stube Slavoljuba Penkale!

26.06.2019.

Ovih dana pažnju javnosti osvojila je jedna mlada zadarska umjetnica. Autorica je nekoliko murala u Zadru, u Sisku je izradila remek-djelo u sklopu 4. festivala ulične umjetnosti Re: Think Sisak, a sada nam najavljuje novi projekt. Upoznajte Albu Miočev (FOTO: NIkola Čutuk, PIXSELL

"Bersa u kvartu": Zadar ima novi mural

24.06.2019.

Na neuglednom išaranom zidu u ulici Stjepana Radića, obasut pastelnim šarenilom, ovoga tjedna je u čast 85. godišnjice smrti, iznikao Blagoje Bersa!

Završen treći KvartArt festival!

23.06.2019.

Nastupom riječkog rock benda Jonathan završio je u subotu, 22. lipnja KvartArt festival, ove godine pod sloganom "Stvarajmo zajedno"! A stvaralo se od 14. do 22. lipnja ne samo na Voštarnici u sklopu stare vojarne koja bi prema najavama trebala "udomiti" Centar za mlade, već i na Bilom Brigu. Tako se po prvi put ovaj sada već tradicionalni predsezonski događaj proširio i na druge kvartove.