Novosti

Informacije o festivalu

Nema neradne nedjelje za urbani festival KvartArt!

12.06.2017.

Nema neradne nedjelje za urbani festival KvartArt! Upravo je nedjelja bila ''žestoka'' programom i ritmom, od "biciklopopravljanja" pa sve do odličnog roštilja uz utakmicu Island-Hrvatska koja se ''zavrtila'' na platnu u Dnevnom boravku!

Posjetitelji su tako mogli čuti predavanje Hrvoja Grancarića iz Sekcije sportskog penjanja Planinarskog društva Paklenica koji nas je uveo u svijet penjanja pričajući o osnovama, opremi i vlastitom iskustvu s penjanjem!

Na Baninama se moglo uz Hrvoja i ekipu i iz prve ruke okušati u penjanju na improviziranoj stijeni / zidu. 

Atmosfera se počela zahuktavati kako se bližila večer i kvalifikacijska utakmica Hrvatska-Island, a bio je pravi gušt dnevni boravak festivala pretvoriti u ambijent za navijanje, roštiljanje i hladno pivo.

KvartArt kao oaza umjetničko-kulturnog potencijala grada Zadra (i šire!), mjesto susreta, spontanog druženja i sklapanja nekih novih poznanstava, razmjena ideja i snova, mjesto za opuštanje ali i demonstraciju predanog rada iz dana u dan raste, opravdavajući tako svoje pokretanje i činjenicu da su komentari posjetitelja iznimno pozitivni - uz obavezan dodatak: "ponovilo se!"

Alba Miočev u Vruljici će oslikati Stube Slavoljuba Penkale!

26.06.2019.

Ovih dana pažnju javnosti osvojila je jedna mlada zadarska umjetnica. Autorica je nekoliko murala u Zadru, u Sisku je izradila remek-djelo u sklopu 4. festivala ulične umjetnosti Re: Think Sisak, a sada nam najavljuje novi projekt. Upoznajte Albu Miočev (FOTO: NIkola Čutuk, PIXSELL

"Bersa u kvartu": Zadar ima novi mural

24.06.2019.

Na neuglednom išaranom zidu u ulici Stjepana Radića, obasut pastelnim šarenilom, ovoga tjedna je u čast 85. godišnjice smrti, iznikao Blagoje Bersa!

Završen treći KvartArt festival!

23.06.2019.

Nastupom riječkog rock benda Jonathan završio je u subotu, 22. lipnja KvartArt festival, ove godine pod sloganom "Stvarajmo zajedno"! A stvaralo se od 14. do 22. lipnja ne samo na Voštarnici u sklopu stare vojarne koja bi prema najavama trebala "udomiti" Centar za mlade, već i na Bilom Brigu. Tako se po prvi put ovaj sada već tradicionalni predsezonski događaj proširio i na druge kvartove.