Novosti

Informacije o festivalu

Ništa sporo samo brate gas daj - hip hop fešta kod Sfinge za finale blagdanskog izdanja KvArt festivala

19.12.2022.

Ništa sporo samo brate gas daj, j***š Hollywood i američki san taj, palme high sky, more night drive... - hip hop fešta kod Sfinge za finale blagdanskog izdanja KvArt festivala ispunila je očekivanja!

Iako je kiša u startu poremetila planove organizatora, nije bilo otkazivanja koncerta Tomislava Pećarića - Peće i Grše, koji su bili planirani za početak. Jednostavno, "prebacilo" ih se na kraj programa, što se pokazalo punim pogodkom. Jer ova dva majstora iz tzv. dalmoškog hip hop kruga itekako su priuštili publici sjajnu atmosferu u parku kod Sfinge.

Nagrađivani hrvatski reper koji je osvanuo i na Billboardovoj ljestvici najslušanijih u Hrvatskoj nakon milijunskih pregleda na Youtubeu, počastio nas je s više hitova. Konobar, Mamba, Pump it, pa čak i TTM-ova MDMA!

I u nedjelju je održan sajam craftera i domaćih kreativaca, a s nama je bila i Varoška pivovara, Brlog i udruga zadarskih barmena Back to basics.

Bilo je zanimljivo vidjeti i kako jedan prostor kojega posjećuju rijetki uz pomoć blagdanskih lampica postaje ugodan prostor za druženje. Isto tako i Sfinga je zasjala u novom sjaju - osim što je obnovljena i vraćen joj je izgubljen mač, ovom prilikom bila je i posebno osvjetljena, sve pohvale Nikoli Ercegu. 

Svojim djelima naš mali dio svemira čine boljim!

19.12.2022.

Udruga mladih Ahimsa dobila je priznanje od Regionalnog volonterskog centra Split za poseban doprinos razvoju volonterstva u 2022. godini.

Simpatična akcija: ZaPis na Sfingi prikupio želje i stihove

19.12.2022.

Sutra je novi dan, Sve- mir, Pređimo svi u zvijezde, Pjevam se, Najdraži su mi hitni poljupci, Nemoj starit bezveze nego živi život...

Baš neka dobra subota: Live svirka na Sfingi i blagdanski sajam zadarskih kreativaca

18.12.2022.

Kakav prizor! Park s pogledom na more, u parku skulptura Sfinge o kojoj kruže mnoge priče (pa i ona da ispunjava želje), stotine lampica, štandovi prepuni ručnih radova, jedinstvenih proizvoda, slika, knjiga...