Novosti

Informacije o festivalu

Poezija, šansone i DJ radionica u KvArtu

21.06.2019.

Cijeli tjedan u KvArtu ispunjen je aktivnostima. Četvrtak je bio rezerviran za pjesnike, ljubitelje francuskog jezika i kulture, ali i one koji su poželjeli okušati se za miks pultom poput profesionalnih DJ-eva!

A za sve one koji su poželjeli partiju šaha, u Dnevnom boravku mogli su pronaći istomišljenike!

Dnevni boravak bio je idealno mjesto za udrugu CINAZ s programom Language cafe. Poezija, razgovor, pjesma, sve na francuskom jeziku.

Jan Kinčl i Nina Maštruko vodili su DJ radionicu.

Prvi dio sastojao se od tehničkog znanja - osnove zvuka, mikseri, gramofoni, plejeri, spajanje opreme i sve što je potrebno za svladati osnove koje se mogu kreativno kombinirati.

Raspravljalo se potom o dva aspekta DJ-anja: tehnici i selekciji. Drugi dio radionice posvetit će se vještini slaganja mikseva. Tu dolazi do izražaja kreativnost u DJ-anju, odnosno kako složiti priču/kolaž od selekcije pjesama. Kao naučiti pravila, te ih zaboraviti i krenuti tražiti svoj stil!

Svojim djelima naš mali dio svemira čine boljim!

19.12.2022.

Udruga mladih Ahimsa dobila je priznanje od Regionalnog volonterskog centra Split za poseban doprinos razvoju volonterstva u 2022. godini.

Ništa sporo samo brate gas daj - hip hop fešta kod Sfinge za finale blagdanskog izdanja KvArt festivala

19.12.2022.

Ništa sporo samo brate gas daj, j***š Hollywood i američki san taj, palme high sky, more night drive... - hip hop fešta kod Sfinge za finale blagdanskog izdanja KvArt festivala ispunila je očekivanja!

Simpatična akcija: ZaPis na Sfingi prikupio želje i stihove

19.12.2022.

Sutra je novi dan, Sve- mir, Pređimo svi u zvijezde, Pjevam se, Najdraži su mi hitni poljupci, Nemoj starit bezveze nego živi život...