Novosti

Informacije o festivalu

Poezija, šansone i DJ radionica u KvArtu

21.06.2019.

Cijeli tjedan u KvArtu ispunjen je aktivnostima. Četvrtak je bio rezerviran za pjesnike, ljubitelje francuskog jezika i kulture, ali i one koji su poželjeli okušati se za miks pultom poput profesionalnih DJ-eva!

A za sve one koji su poželjeli partiju šaha, u Dnevnom boravku mogli su pronaći istomišljenike!

Dnevni boravak bio je idealno mjesto za udrugu CINAZ s programom Language cafe. Poezija, razgovor, pjesma, sve na francuskom jeziku.

Jan Kinčl i Nina Maštruko vodili su DJ radionicu.

Prvi dio sastojao se od tehničkog znanja - osnove zvuka, mikseri, gramofoni, plejeri, spajanje opreme i sve što je potrebno za svladati osnove koje se mogu kreativno kombinirati.

Raspravljalo se potom o dva aspekta DJ-anja: tehnici i selekciji. Drugi dio radionice posvetit će se vještini slaganja mikseva. Tu dolazi do izražaja kreativnost u DJ-anju, odnosno kako složiti priču/kolaž od selekcije pjesama. Kao naučiti pravila, te ih zaboraviti i krenuti tražiti svoj stil!

Alba Miočev u Vruljici će oslikati Stube Slavoljuba Penkale!

26.06.2019.

Ovih dana pažnju javnosti osvojila je jedna mlada zadarska umjetnica. Autorica je nekoliko murala u Zadru, u Sisku je izradila remek-djelo u sklopu 4. festivala ulične umjetnosti Re: Think Sisak, a sada nam najavljuje novi projekt. Upoznajte Albu Miočev (FOTO: NIkola Čutuk, PIXSELL

"Bersa u kvartu": Zadar ima novi mural

24.06.2019.

Na neuglednom išaranom zidu u ulici Stjepana Radića, obasut pastelnim šarenilom, ovoga tjedna je u čast 85. godišnjice smrti, iznikao Blagoje Bersa!

Završen treći KvartArt festival!

23.06.2019.

Nastupom riječkog rock benda Jonathan završio je u subotu, 22. lipnja KvartArt festival, ove godine pod sloganom "Stvarajmo zajedno"! A stvaralo se od 14. do 22. lipnja ne samo na Voštarnici u sklopu stare vojarne koja bi prema najavama trebala "udomiti" Centar za mlade, već i na Bilom Brigu. Tako se po prvi put ovaj sada već tradicionalni predsezonski događaj proširio i na druge kvartove.