Novosti

Informacije o festivalu

Relaksice promoviraju rekreaciju u KvArtu!

22.06.2019.

Sportska rekreacija trebala bi biti dostupna svima, kaže nam Katja Pijaca, žena koju će brojni Zadrani povezati s ''relaksicama''. Skupina ovih žena postala je mali brend grada Zadra i Zadarske županije, a kako je sve počelo? Prije četvrt stoljeća.

"Relaksice" smo danas zatekli na Bilom Brigu na KvArt festivalu, kojem su se rado pridružile svojom serijom vježbi za cijelo tijelo.

A sve je započelo prije 25 godina u Viru osnovana je udruga sportske rekreacije za žene ''Relaks'', kasnije transformirana u društvo, a kroz nju je prošlo reći će Katja tisuću žena. I sve s istim ciljem - zdravlje prije svega, ali i potreba za komunikacijom, onom stvarnom, živom, lišenom moderne tehnologije, iskrenim razgovorom i bonusom - putovanjima na brojna mjesta Lijepe naše ali i dalje! 

Relaksice inače vježbaju u SC Ravnice i osnovnoj školi Stanovi. Članarina je najniža u cijelom gradu usporedite li je s teretanama i fitness centrima. Vježba se sa nešto skromnijom opremom, no Katja kaže da je najbolja oprema - vlastito tijelo. 

 

Alba Miočev u Vruljici će oslikati Stube Slavoljuba Penkale!

26.06.2019.

Ovih dana pažnju javnosti osvojila je jedna mlada zadarska umjetnica. Autorica je nekoliko murala u Zadru, u Sisku je izradila remek-djelo u sklopu 4. festivala ulične umjetnosti Re: Think Sisak, a sada nam najavljuje novi projekt. Upoznajte Albu Miočev (FOTO: NIkola Čutuk, PIXSELL

"Bersa u kvartu": Zadar ima novi mural

24.06.2019.

Na neuglednom išaranom zidu u ulici Stjepana Radića, obasut pastelnim šarenilom, ovoga tjedna je u čast 85. godišnjice smrti, iznikao Blagoje Bersa!

Završen treći KvartArt festival!

23.06.2019.

Nastupom riječkog rock benda Jonathan završio je u subotu, 22. lipnja KvartArt festival, ove godine pod sloganom "Stvarajmo zajedno"! A stvaralo se od 14. do 22. lipnja ne samo na Voštarnici u sklopu stare vojarne koja bi prema najavama trebala "udomiti" Centar za mlade, već i na Bilom Brigu. Tako se po prvi put ovaj sada već tradicionalni predsezonski događaj proširio i na druge kvartove.