Novosti

Informacije o festivalu

Simpatična akcija: ZaPis na Sfingi prikupio želje i stihove

19.12.2022.

Sutra je novi dan, Sve- mir, Pređimo svi u zvijezde, Pjevam se, Najdraži su mi hitni poljupci, Nemoj starit bezveze nego živi život...

Udruga Zadarski pisci ZaPis na Kvartart festivalu sudjelovala je u sklopu božićnog sajma s ponudom knjiga u vlastitoj nakladi - bile su to zbirke Samo ti pričaj, Samo se ti sjećaj, Je li zvijezdama tijesno.

Svoje knjige ponudile su i ZaPisovke Mirjana Mrkela i Iva Pejković, koja nam je približila i malu ''ad hoc'' akciju za festival.

Naime, ZaPis je, vođen legendom o Sfingi koja ispunjava želje, odlučio prikupljati "želje i/ili stihove" u kutijicu koju su nudili posjetiteljima festivala u parku kod sfinge. Anonimno, mnogi su u kutiju ubacili papirić sa željom ili stihom. Odaziv je bio iznenađujuće dobar. 

Sutra je novi dan
Sve- mir
Pređimo svi u zvijezde
Pjevam se
Najdraži su mi hitni poljupci
Nemoj starit bezveze nego živi život
Želim biti žohar
Nek bude nam svima bolje nego u prošloj godini
Želim da kad pređemo na eure da trgovci zaokruže na manju cijenu...
Olujno more ko piva se pjeni i dolazi!

Svima koji su kupili knjigu, ZaPis je poklonio i majicu s logotipom književnog festivala Petrovo uho, čije drugo izdanje očekujemo u 2023.-oj godini.

 

Svojim djelima naš mali dio svemira čine boljim!

19.12.2022.

Udruga mladih Ahimsa dobila je priznanje od Regionalnog volonterskog centra Split za poseban doprinos razvoju volonterstva u 2022. godini.

Ništa sporo samo brate gas daj - hip hop fešta kod Sfinge za finale blagdanskog izdanja KvArt festivala

19.12.2022.

Ništa sporo samo brate gas daj, j***š Hollywood i američki san taj, palme high sky, more night drive... - hip hop fešta kod Sfinge za finale blagdanskog izdanja KvArt festivala ispunila je očekivanja!

Baš neka dobra subota: Live svirka na Sfingi i blagdanski sajam zadarskih kreativaca

18.12.2022.

Kakav prizor! Park s pogledom na more, u parku skulptura Sfinge o kojoj kruže mnoge priče (pa i ona da ispunjava želje), stotine lampica, štandovi prepuni ručnih radova, jedinstvenih proizvoda, slika, knjiga...