Novosti

Informacije o festivalu

Slikaju, lijepe, kuju, heklaju... Vodimo vas u šareni svijet Art buvljaka

18.06.2018.

I dok nam turisti na Poluotoku biraju suvenire made in China, pravo malo blago nalazi se svega pet minuta od njih. KvartArt ove je godine bogatiji za ekipu umjetnika i antikvara okupljenih oko Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zadar.

Eksplozija šarenila i uradi-sam predmeta odmah će vas osvojiti. Teško je nabrojiti čime se oni sve NE bave! Režu, lijepe, oslikavaju, crtaju, urezuju, kuju, heklaju...''dobri duh'' ovog Art buvljaka svakako je i zadarska slikarica Silvijana Dražović. Ona nam kaže da u sedam dana imaju stotinu radionica, a to je zaista tako. Mališani uživaju, jer za njih je organiziran i kreativni piknik. Hvalevrijedna akcija je i Photo boot kutak, jer svaka slika koja tamo nastane znači donaciju za psiće u zadarskom azilu.

U ožujku ove godine održan je Artmarket - riječ je o jedinstvenom sajmu gdje se moglo pronaći svega, od originalnih umjetničkih djela i zanimljivih rukotvorina, do antiknih predmeta, nakita, bižuterije, odjeće i obuće.

Prvi Artmarket bio je smješten u prostoru kojega dijele zadarsko Društvo likovnih umjetnika i Društvo arhitekata Zadra, iznad nekadašnje kavane Central (danas Bipa).

U našem gradu ima mnogo kreativaca, hand made majstora, kolekcionara, pa je jedan ovakav projekt itekako potreban, a ima i turistički potencijal, samo kad se sjetimo sličnih buvljaka diljem Europe.

Alba Miočev u Vruljici će oslikati Stube Slavoljuba Penkale!

26.06.2019.

Ovih dana pažnju javnosti osvojila je jedna mlada zadarska umjetnica. Autorica je nekoliko murala u Zadru, u Sisku je izradila remek-djelo u sklopu 4. festivala ulične umjetnosti Re: Think Sisak, a sada nam najavljuje novi projekt. Upoznajte Albu Miočev (FOTO: NIkola Čutuk, PIXSELL

"Bersa u kvartu": Zadar ima novi mural

24.06.2019.

Na neuglednom išaranom zidu u ulici Stjepana Radića, obasut pastelnim šarenilom, ovoga tjedna je u čast 85. godišnjice smrti, iznikao Blagoje Bersa!

Završen treći KvartArt festival!

23.06.2019.

Nastupom riječkog rock benda Jonathan završio je u subotu, 22. lipnja KvartArt festival, ove godine pod sloganom "Stvarajmo zajedno"! A stvaralo se od 14. do 22. lipnja ne samo na Voštarnici u sklopu stare vojarne koja bi prema najavama trebala "udomiti" Centar za mlade, već i na Bilom Brigu. Tako se po prvi put ovaj sada već tradicionalni predsezonski događaj proširio i na druge kvartove.