Novosti

Informacije o festivalu

Sprema se još jedna "Vlajternativa", a sve detalje doznali smo na Kvartu

22.06.2018.

Kada kažete da jedan Benkovac ima najžešći urbani festival u Zadarskoj županiji, ali i šire, zvuči li to kao šala? Upoznajte ekipu iz udruge Vlajter Ego!

Oni razbijaju sve stavove onih koji uvijek kukaju da se u njihovom gradu ne događa ništa ili da samo pjevaju klape i KUD-ovi!

Ante i Dunja Kovač i njihova družina 2010. godine organizirali su prvi festival pod nazivom ''Vlajternativa" u starom domu bivše JNA.

Priča je toliko dobro odjeknula, koncert je prošao sjajno, pa su dvije godine kasnije registrirali i udrugu Vlajter Ego da bi nastavili s projektom.

"Mi smo doslovno skvotirali taj prostor. Tada smo veliku pomoć imali i od udruge Šigureca. Kada smo osnovali udrugu bilo nam je lakše primjerice prijavljivati se na natječaje Grada i Županije. Osim zadarskih bendova, Vlajternativa je otvorena svima, nastojimo da to bude što bolje, a od velikih bendova imali smo primjerice Bambi Molesters, TBF, Kawasaki 3P, Let 3'', priča nam Ante.

Posebno su ponosni i na logo koji je par iz Ravnih kotara koji se nalazi na spomeniku u Benkovcu transformirao u punk par.

Dunja nam kaže kako su tijekom svih ovih godina nailazili na razne prepreke, predrasude, ali ih je jako razveselilo kada su od grada dobili priznanje za doprinos u kulturi.

Ove godine 11. kolovoza spremaju pravi show.

Dolaze Psihomodo pop, Zadruga, Gužva u 16ercu, Sufosia, Kymera i Zlobnik. Svakako pratite Vlajter Ego i na Facebooku i dođite na Vlajternativu!

Alba Miočev u Vruljici će oslikati Stube Slavoljuba Penkale!

26.06.2019.

Ovih dana pažnju javnosti osvojila je jedna mlada zadarska umjetnica. Autorica je nekoliko murala u Zadru, u Sisku je izradila remek-djelo u sklopu 4. festivala ulične umjetnosti Re: Think Sisak, a sada nam najavljuje novi projekt. Upoznajte Albu Miočev (FOTO: NIkola Čutuk, PIXSELL

"Bersa u kvartu": Zadar ima novi mural

24.06.2019.

Na neuglednom išaranom zidu u ulici Stjepana Radića, obasut pastelnim šarenilom, ovoga tjedna je u čast 85. godišnjice smrti, iznikao Blagoje Bersa!

Završen treći KvartArt festival!

23.06.2019.

Nastupom riječkog rock benda Jonathan završio je u subotu, 22. lipnja KvartArt festival, ove godine pod sloganom "Stvarajmo zajedno"! A stvaralo se od 14. do 22. lipnja ne samo na Voštarnici u sklopu stare vojarne koja bi prema najavama trebala "udomiti" Centar za mlade, već i na Bilom Brigu. Tako se po prvi put ovaj sada već tradicionalni predsezonski događaj proširio i na druge kvartove.