https://www.traditionrolex.com/10

https://www.traditionrolex.com/10

Stvarajmo zajedno: Umjetnost ''uživo'' odvija se u KvArtu! - KVART

Novosti

Informacije o festivalu

Stvarajmo zajedno: Umjetnost ''uživo'' odvija se u KvArtu!

16.06.2019.

Što se to šareni na KvArtu? Kistovi, boje, škare, ljepilo, igle, konci, trake... "Stvarajmo zajedno" slogan je ovogodišnjeg KvartArt festivala, a jako dobru demonstraciju slogana možete doživjeti u ''kantunu'' u kojem se nalaze HDLU Zadar i ArtMarket.

Odmah će vas osvojiti mediteranski tiramol (uže za sušenje) na kojem su umjetnici objesili svoje unikatne radove, a mi smo se pridružili i radionici koja je imala naziv ''Prvi šav'' namijenjenoj najmlađima.

Vještina šivanja zainteresirala je mališane koji su izrađivali višekratne ukrase da bi ih mogli staviti na primjerice, trake, gumice i ukosnice za kosu. Veselo, šareno, unikatno i zabavno.

ArtMarket priređuje grupa kreativaca i ljudi koji vole isprobavati nešto novo pa su početkom ožujka ove godine, okupljeni oko zadarske umjetnice Silvijane Dražović, prvi Artmarket i buvljak organizirali u prostoru HDLU-a i Društva arhitekata. 

Kako doznajemo, građani su bili zainteresirani, pokušaj se pokazao uspješnim, pa s takvom ponudom žele biti stalno prisutni u gradu. Ekipa je aktivna i na festivalu KvartArt. Može se pronaći svega, od originalnih umjetničkih djela i zanimljivih rukotvorina, do antiknih predmeta, nakita, bižuterije, odjeće i obuće.

Stvarati je zabavno, ne mora to biti osamljenički ''posao'', kazuju članovi Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zadar koji na KvArtu organiziraju spomenuti Artmarket i buvljak (promoviraju ga i tijekom godine, posljednji smo imali prilike posjetiti za uskrsne blagdane u Kapetanovoj kuli), uz posebno drage goste, kolege umjetnike, koje su ugostili u Zadru na likovnoj koloniji. 

Hrvoje Marko Peruzović, Ivan Listeš, Željko Mucko, Darko Jovanović, a tu su i ''zadarske snage'' Dragan Jelavić i Silvijana Dražović - zanimljivo je vidjeti ih "uživo", u akciji, kreiranju, svakoga u svom vlastitom senzibilitetu, a opet, zajedno na jednoj više nego inspirativnoj lokaciji.

Vojko V i Silent party za finale KvArt festivala

03.07.2023.

Posljednja večer KvArt festivala bila je itekako "užgana"! Vojko V, najpopularniji reper i društveni komentator u Hrvatskoj, pobrinuo se za sjajnu atmosferu u "Dnevnom boravku", a zabava je nastavljena na Silent partyu u skate parku Menza.

Hiljson Mandela u Zadru: Niste normalniii !

02.07.2023.

Kvart Zadar, niste normalniii, poručio je Hiljson Mandela s pozornice na Vošti u subotu gdje je publika ovom najpopularnijem dečku sa zagrebačke Trešnjevke pokazala da "trap nije umro".

Drugi dan KvArta: Mladi i aktivizam, žensko pismo, klinika Denisa Kataneca

01.07.2023.

Drugi dan KvArta u fokus je stavio mnogo toga, a mi vam donosimo izvješće!

https://www.traditionrolex.com/10