Novosti

Informacije o festivalu

Svojim djelima naš mali dio svemira čine boljim!

19.12.2022.

Udruga mladih Ahimsa dobila je priznanje od Regionalnog volonterskog centra Split za poseban doprinos razvoju volonterstva u 2022. godini.

Bila je ovo dobra godina za one među nama koji svijet čine boljom mjestom...

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera, Udruga mladih Ahimsa dobila je priznanje od Regionalnog volonterskog centra Split za poseban doprinos razvoju volonterstva u 2022. godini. 

Na festivalu KvArt ponovo smo se uvjerili koliko su nam bitne uspješno ostvarene volonterske akcije koje provodi Ahimsa. U Centru za pružanje usluga u zajednici Mocire održana je radionica. A upravo tamo, nedavno je promovirana knjiga Živite zajedno i sretno - djelo Jurice Milina. 

Knjiga je nastala kao spoj Jurinog likovnog i književnog kreativnog izričaja koji se međusobno nadopunjuju, 16 pjesama i 15 fotografija. 

Sadržaj knjige produkt je završnog rada Lene Penović, art terapeutkinje, i volonterskog angažmana Mire Treursić, članice Udruge mladih Ahimsa. 

Ova knjiga će nasmijati čitatelje i uvući ih u svijest i razmišljanja našeg Jure.
Troškove objave knjige pokrili su KK Diadora Zadar, ljudi dobre volje te Udruga mladih Ahimsa.

Zaista - svim volonterima, koji nesebično daju dio sebe, svog znanja i svog vremena za svoju zajednicu, radom i trudom, kapa dolje. 

U nekoliko mjeseci odrade i preko 2000 volonterskih sati. 2000 sati činjenja dobra!

Divimo se toj empatiji, humanosti i solidarnosti i zbog takvih kao vi imamo vjeru u bolje sutra. Vi ste ti koji svojim djelima naš mali dio svemira činite boljim i ugodnijim mjestom za život!

Ništa sporo samo brate gas daj - hip hop fešta kod Sfinge za finale blagdanskog izdanja KvArt festivala

19.12.2022.

Ništa sporo samo brate gas daj, j***š Hollywood i američki san taj, palme high sky, more night drive... - hip hop fešta kod Sfinge za finale blagdanskog izdanja KvArt festivala ispunila je očekivanja!

Simpatična akcija: ZaPis na Sfingi prikupio želje i stihove

19.12.2022.

Sutra je novi dan, Sve- mir, Pređimo svi u zvijezde, Pjevam se, Najdraži su mi hitni poljupci, Nemoj starit bezveze nego živi život...

Baš neka dobra subota: Live svirka na Sfingi i blagdanski sajam zadarskih kreativaca

18.12.2022.

Kakav prizor! Park s pogledom na more, u parku skulptura Sfinge o kojoj kruže mnoge priče (pa i ona da ispunjava želje), stotine lampica, štandovi prepuni ručnih radova, jedinstvenih proizvoda, slika, knjiga...