Novosti

Informacije o festivalu

Tko je bio Ante Perković i kako je doživljavao Zadar?

17.06.2018.

Tko je bio Ante Perković i kako je doživljavao Zadar? Glazbu? Kritiku? Umjetnost? O tome najbolje znaju njegovi prijatelji i kolege. Cijeli dan na KvartArtu bio je posvećen upravo njemu.

Prerano nas je napustio, bolest je bila jača. Ali iza sebe ostavio je toliko toga. Uz fotografije Boruta Šeparovića, ''prošetali'' smo izjavama Ante Perkovića u Dnevnom boravku.

Jedna od upečatljivih bila je ''Mislim da je moja generacija zbog rata produžila mladost''.

Roman Simić Bodrožić, zadarski pisac sa zagrebačkom adresom i urednik, kaže kako je Ante bio silno zaljubljen u Zadar.

"Bio je to čovjek koji se stalno vraćao ovdje. A opet, znao se i odmaknuti od grada, znao je što za njega grad jest, a mogao je natjerati vas da ga lako vidite njegovim očima''.

Bio je svestran, slažu se sudionici tribine održane u skate parku.

Svirao je pišući, pisao svirajući. Iskreno je vjerovao u novinarstvo. Također, s malo je mnogo postizao, posebno u glazbi. A bio je vrhuski poznavatelj zvuka, kaže Zoran Stajčić.

Kao kritičar glazbe, bio je ''tražen'' među glazbenicima. Smetala mu je postmoderna slabost glazbe, ali uvijek je mogao razdvojiti lik od djela u pisanju kritike.

''Siguran sam da bi mu bilo jako drago vidjeti sve ovo ovdje'', kaže Boris Pavelić koji je uredio knjigu "Sedma republika". Dodaje kako je bio vrlo mirna osoba koja je živjela kroz svoju autentičnost, te je kazao kako je s njim bilo lako surađivati, a složio se i Krešimir Blažević, urednik 2. izdanja spomenute knjige.

Poseban hommage Anti dali su bendovi u Žutinelu - Lice mista, Letronika i Mayales.

Alba Miočev u Vruljici će oslikati Stube Slavoljuba Penkale!

26.06.2019.

Ovih dana pažnju javnosti osvojila je jedna mlada zadarska umjetnica. Autorica je nekoliko murala u Zadru, u Sisku je izradila remek-djelo u sklopu 4. festivala ulične umjetnosti Re: Think Sisak, a sada nam najavljuje novi projekt. Upoznajte Albu Miočev (FOTO: NIkola Čutuk, PIXSELL

"Bersa u kvartu": Zadar ima novi mural

24.06.2019.

Na neuglednom išaranom zidu u ulici Stjepana Radića, obasut pastelnim šarenilom, ovoga tjedna je u čast 85. godišnjice smrti, iznikao Blagoje Bersa!

Završen treći KvartArt festival!

23.06.2019.

Nastupom riječkog rock benda Jonathan završio je u subotu, 22. lipnja KvartArt festival, ove godine pod sloganom "Stvarajmo zajedno"! A stvaralo se od 14. do 22. lipnja ne samo na Voštarnici u sklopu stare vojarne koja bi prema najavama trebala "udomiti" Centar za mlade, već i na Bilom Brigu. Tako se po prvi put ovaj sada već tradicionalni predsezonski događaj proširio i na druge kvartove.