https://www.traditionrolex.com/10

https://www.traditionrolex.com/10

"Tour d Vošta" - drugi pogled na zadarski kvart - KVART

Novosti

Informacije o festivalu

"Tour d Vošta" - drugi pogled na zadarski kvart

16.06.2017.

Ako ste na dizalici Javne vatrogasne postrojbe doživjeli ''drugi pogled na Kvart'', svaka čast, ali još jedan pogled na Voštarnicu sjajno je omogućio arhitekt Pavle Marušić, koji je u četvrtak poslijepodne s grupom ''domaćih turista'' krenuo u Tour d' Vošta! I mi smo se pridružili ovoj điradi koja je sve samo ne klasična turistička priča - a to je šteta, jer priča o Voštarnici itekako je vrijedna i zanimljiva.

Sam naziv Voštarnica, smatra se, dolazi od tvornice za preradu voska i proizvodnju voštanica, koji se na tom području spominju još davne 1714. godine.

Povjerenstvo za izradu prvoga urbanističkog plana 1906. godine Voštarnicu i Brodaricu prozvalo je Novim Zadrom pa su tu krajem 19. stoljeća počele nicati obiteljske zgrade i vile.

Od Obale kneza Branimira, preko tzv. stare Voštarnice, put nas je vodio do centra KvartArt festivala, bivšeg vojnog kompleksa, a potom smo se zaputili i ''gore'', ulicom Stjepana Radića prema tzv. Kadinjači, Višnjiku, i danas vrlo modernom kompleku zgrada, uz legendarnih Pet nebodera.

A što Voštarnici nosi budućnost..?

Ostaje za vidjeti...

Vojko V i Silent party za finale KvArt festivala

03.07.2023.

Posljednja večer KvArt festivala bila je itekako "užgana"! Vojko V, najpopularniji reper i društveni komentator u Hrvatskoj, pobrinuo se za sjajnu atmosferu u "Dnevnom boravku", a zabava je nastavljena na Silent partyu u skate parku Menza.

Hiljson Mandela u Zadru: Niste normalniii !

02.07.2023.

Kvart Zadar, niste normalniii, poručio je Hiljson Mandela s pozornice na Vošti u subotu gdje je publika ovom najpopularnijem dečku sa zagrebačke Trešnjevke pokazala da "trap nije umro".

Drugi dan KvArta: Mladi i aktivizam, žensko pismo, klinika Denisa Kataneca

01.07.2023.

Drugi dan KvArta u fokus je stavio mnogo toga, a mi vam donosimo izvješće!

https://www.traditionrolex.com/10