Novosti

Informacije o festivalu

Uz roštiljadu i Kawasaki 3P završio ovogodišnji KvartArt festival

24.06.2018.

Subota, 23. lipnja, ujedno je bila i posljednji dan Festivala zadarske urbane kulture, KvartArt. Posjetio ga je i zadarski gradonačelnik Branko Dukić.

I on se uklopio u kvartovsku atmosferu, u ležernoj odjeći stigao je s obitelji i prijateljima. A upravo tako je i bilo ovih dana na festivalu, gotovo obiteljska atmosfera. Kao u pjesmi za Kafić uzdravlje, Where everybody knows your name, proteklih je dana zadarska umjetnička, kreativna i poduzetnička scena imala svoju oazu na mjestu gdje bi trebao niknuti i novi Centar za mlade. 

Timovi su dobili materijal i krenuli u akciju.

Materijal? Kotlete, ćevape, pljeskavice. Na njima je bilo samo da pripreme meso na svoj način koristeći svoja ulja i začine, a na stručnom žiriju da im da konstruktivnu kritiku. Posjetitelji festivala imali su "najteži zadatak"- pojesti pripremljeno. Pobjedu je odnijela ekipa ArtMarket buvljaka, superžene!

Veselo druženje nastavilo se i na svirci, a pozornicu su zauzeli saljani - bend Fish Factory,  a potom i legendarni Kawasaki 3P. 

Nakon prvog KvartArta dojmovi su bili toliko pozitivni da je drugi bio samo pitanje datuma. Ovaj projekt sjajno su izrežirali Grad Zadar i Koncertni ured Zadar uz velik broj zadarskih udruga ali i pojedinaca koji zaista žive za promicanje zadarskog kulturnog života. A njih zaista ima, te smo, razgovarajući proteklih dana, vidjeli da ih ponajviše muči problem prostora za djelovanje. Zato je KvartArt festival bio svojevrsni poligon za sve njih. Na mjestu gdje će, nadamo se, niknuti Centar za mlade. 

Kvart je zahvaljujući arhitektima dobio privremena rješenja, uredio se dio prostora u kompleksu bivše vojarne, a nove ideje ponudili su za Bili Brig.

Ovaj festival ima nekakav faktor x možda baš zato jer zaključite da ste tu sreli ljude nakon 100 godina, ali u poznali ljude koje kao da znate 100 godina!

Alba Miočev u Vruljici će oslikati Stube Slavoljuba Penkale!

26.06.2019.

Ovih dana pažnju javnosti osvojila je jedna mlada zadarska umjetnica. Autorica je nekoliko murala u Zadru, u Sisku je izradila remek-djelo u sklopu 4. festivala ulične umjetnosti Re: Think Sisak, a sada nam najavljuje novi projekt. Upoznajte Albu Miočev (FOTO: NIkola Čutuk, PIXSELL

"Bersa u kvartu": Zadar ima novi mural

24.06.2019.

Na neuglednom išaranom zidu u ulici Stjepana Radića, obasut pastelnim šarenilom, ovoga tjedna je u čast 85. godišnjice smrti, iznikao Blagoje Bersa!

Završen treći KvartArt festival!

23.06.2019.

Nastupom riječkog rock benda Jonathan završio je u subotu, 22. lipnja KvartArt festival, ove godine pod sloganom "Stvarajmo zajedno"! A stvaralo se od 14. do 22. lipnja ne samo na Voštarnici u sklopu stare vojarne koja bi prema najavama trebala "udomiti" Centar za mlade, već i na Bilom Brigu. Tako se po prvi put ovaj sada već tradicionalni predsezonski događaj proširio i na druge kvartove.