Novosti

Informacije o festivalu

Već su preko 30 godina na sceni: Zadarski plesni ansambl donio blagdanski polet u Centru Mocire

17.12.2022.

Zadarski plesni ansambl prisutan je u životu grada, nama se nekako čini, 365 dana u godini! Uistinu živi punim plućima i razvija projekte, njeguje izvedbenu umjetnost i unosi inovacije u kulturnu ponudu grada.

Zadarski plesni ansambl, najstariji ansambl suvremenog plesa u Dalmaciji, od svog osnutka 1991. djeluje na promociji i decentralizaciji plesne umjetnosti. 

Ove godine je stiglo i priznanje od Grada Zadra.

- Nagrada nam je jedan podstrek za dalje i jako nam je drago što se rad ZPA prepoznaje. Već smo preko 30 godina na sceni i svake godine smo bogatiji i što se tiče programa i dosegli smo jednu razinu ne samo u Zadru, već u cijeloj Hrvatskoj koja se može prepoznati i pri Ministarstvu kulture.

Radimo na razvoju publike, kreativnosti i inovacijama u izvedbenom i umjetničkom smislu, koreografijama...

Na naše programe dolaze kolege iz drugih sredina, na festival Monoplay, Večer plesne minijature, surađujemo s mnogima, te se bavimo i specifičnim plesnim edukacijama kroz godinu. Pokrivamo tako i klasiku i suvremenost, a ove godine smo imali i perfomans na Monoplay festivalu, kaže nam odnedavno u mirovini zadarska koreografkinja, umjetnica Sanja Petrovski.

U Centru Mocire u sklopu festivala KvArt Zadarski plesni ansambl predstavio se u malom blagdanskom "izdanju".

Svojim djelima naš mali dio svemira čine boljim!

19.12.2022.

Udruga mladih Ahimsa dobila je priznanje od Regionalnog volonterskog centra Split za poseban doprinos razvoju volonterstva u 2022. godini.

Ništa sporo samo brate gas daj - hip hop fešta kod Sfinge za finale blagdanskog izdanja KvArt festivala

19.12.2022.

Ništa sporo samo brate gas daj, j***š Hollywood i američki san taj, palme high sky, more night drive... - hip hop fešta kod Sfinge za finale blagdanskog izdanja KvArt festivala ispunila je očekivanja!

Simpatična akcija: ZaPis na Sfingi prikupio želje i stihove

19.12.2022.

Sutra je novi dan, Sve- mir, Pređimo svi u zvijezde, Pjevam se, Najdraži su mi hitni poljupci, Nemoj starit bezveze nego živi život...