Novosti

Informacije o festivalu

Voštarnica se budi, bujat će život u kvartu!

31.05.2017.

Voštarnica se budi, bujat će život u kvartu! O čemu se radi? Zadar će dobiti svoj prvi KvartArt - urbani festival koji će okupiti brojne umjetnike, glazbenike, plesače, udruge, sportaše, skvotere, skejtere... "sve na jednom mistu!"

Još nas samo nekoliko sati dijeli od otvorenja KvartArt festivala, a mi ćemo se danas osvrnuti upravo na prva tri dana festivala!

Urbani zadarski festival okuplja mlade kreativce i njihove projekte te kroz njih ima za cilj revitalizati zapuštene javne prostore, potaknuti novo promišljanje funkcije javnih gradskih prostora i sadržaja gradskih kvartova te promovirati urbanu kulturu i popularizirati mladenačku umjetnost.

U petak, 2. lipnja od 18 sati u tzv. ''dnevnom boravku'' mladi arhitekti predstavit će nam svoja rješenja za revitalizaciju ovog prostora. Uslijedit će izložba fotografija "Urbano, samo urbano" Mladena Masara, Lucije Juravić i Petre Turčinov.

Artstudio Zadar pozvat će posjetitelje da se pridruže oslikavanju murala - ''uživo na licu mjesta"! Oslikavat će se i ograda, a moći ćete vidjeti i kako reciklirati stari tekstil.

Oko 20 sati bit će vrijeme za roštiljadu, a zadarska craft piva i vina pobrinut će se da ne ožednimo.

Od 20 sati Drama plus predstavit će "Ćelavu pjevačicu", i to u prostoru nazvanom ''Backstage'', a na Glazbodromu od 21 sat koncert benda Scarlet Notes.

U subotu, 3. lipnja, u Dnevnom boravku održat će se dječje prvenstvo u šahu s klubom Casper. Mali kuhari u Li.baru će pripremati jela, a zanimljivo će biti imati priliku s dizalice Javne vatrogasne postrojbe dobiti drugi pogled na kvart!

U poslijepodnevnim satima održat će se bridge za odrasle, te večer društvenih igara s posvetom kultom serijalu Game of thrones koju će provesti udruga CINAZ.

Ali to nije sve!

U nedjelju, 4. lipnja, u tzv. Parku bivše i buduće mladosti, nakon doručka u 9 sati - idemo na trening! Škola trčanja Zadar pružit će nam sve informacije i support!

U 10.30 sati slijedi koncert udruge Libreto, u 11 sati na decoupage radionice moći ćemo izraditi staklenku sreće.

Glazbodrom u 18 sati postat će oaza zadarskih streličara. 

U 19 sati na skateparku okupit će se kvizaši i to na filmskom kvizu na otvorenom. 

Nadamo se da smo vam ovim malim pregledom približili show koji će prirediti KvartArt festival, bogati program po principu ''pronađite nešto za sebe'', a ovo su samo prva tri dana - uključite se!

Vojko V i Silent party za finale KvArt festivala

03.07.2023.

Posljednja večer KvArt festivala bila je itekako "užgana"! Vojko V, najpopularniji reper i društveni komentator u Hrvatskoj, pobrinuo se za sjajnu atmosferu u "Dnevnom boravku", a zabava je nastavljena na Silent partyu u skate parku Menza.

Hiljson Mandela u Zadru: Niste normalniii !

02.07.2023.

Kvart Zadar, niste normalniii, poručio je Hiljson Mandela s pozornice na Vošti u subotu gdje je publika ovom najpopularnijem dečku sa zagrebačke Trešnjevke pokazala da "trap nije umro".

Drugi dan KvArta: Mladi i aktivizam, žensko pismo, klinika Denisa Kataneca

01.07.2023.

Drugi dan KvArta u fokus je stavio mnogo toga, a mi vam donosimo izvješće!