https://www.traditionrolex.com/10

https://www.traditionrolex.com/10

Vratia se KvArt, di je bia? - KVART

Novosti

Informacije o festivalu

Vratia se KvArt, di je bia?

16.12.2022.

Posljednje izdanje KvArt festivala održano je 2019. godine, stoga ovo blagdansko "limited edition" mnogo znači svima, kako organizatorima, tako i publici. S Voštarnice smo se preselili na Brodaricu i tamo se odvija niz aktivnosti, a svima nam je u sjećanju ta energija, pozitiva i glazbena "podloga" s dosadašnjih izdanja festivala.


- Pune dvije godine je prošlo i organizacijski , pa i kontaktiranje sudionika koji redovito sudjeluju u KvArtu. Mi smo zapravo svake godine pripremali festival, i onda bi čekali napeto do zadnjeg trenutka s gotovim programom i čekali - idemo li ili ne. Te pandemijske godine su srećom iza nas, kaže Stefani Mikulec Perković ispred Grada Zadra.


- Na Voštarnici su radovi, odnosno dovršava se zgrada Centra za suvremenu kulturu i mlade. Stvaramo sad jedno novo okruženje. Prvi put idemo na novu lokaciju i novo godišnje doba za KvArt. Uključujemo i neke nove aktere na našoj lokalnoj sceni i udruge. Ne zaboravimo ni programe Gradske knjižnice Zadar, radionicu za naše najmlađe i najstarije građane, u Domu za stare na Sfingi i DV Grigor Vitez. Ključno u svemu je toplina, zajedništvo, stvaralaštvo, posebno u ovo blagdansko vrijeme. Uključio se i prostor u Centru Mocire, gdje gostuje udruga Ahimsa. Pridružio nam se još i Zadarski plesni ansambl, Kino Zona, Dragon teatar.


Melita Ivković, ravnateljica Koncertnog ureda Zadar, ponosna je na ovaj festival.


- Ove godine promoviramo zadarske glazbenike i njima stilski srodne goste. Zbog kiše petak nam je predviđen u polivalentnoj dvorani Muzeja dvije palače, ali subota i nedjelja - idemo u park! Flux benders, Je Veux, Tomislav Pećo, Jeremiah's, M.O.R.T., Grše, veselimo se svima.


- Mislim da je KvArt onaj urbani festival koji nemamo često priliku vidjeti u Zadru, tim više su ljudi željni njega. Nama kao Gradu Zadru važan je jer ima revitalizacijsku funkciju, targetira neke prostore u koje treba vratiti život, budi kulturno umjetnički segment. Kroz projekt RECOLOR oživljava se upravo jedan takav prostor, park u kojem se nalazi danas obnovljena sfinga, a KvArt ovim putem stavlja jedan dodatan naglasak, potiče maštu - kako bi to sve moglo izgledati jednoga dana u odnosu na kako je sada, kaže Mikulec.


U Zadru djeluje velika kreativna snaga, festival je mjesto susreta i sklapanja novih poznanstava i suradnji, mali inkubator novih umjetničkih projekata, slažu se Mikulec Perković i Ivković.


- Uvijek nam je gušt raditi koncerte na KvArtu, privukli smo velik broj ljudi. Sjećam se da je na Rundeku i Jazz orkestru bilo 2000 ljudi, sjajan je bio i Miroslav Tadić. Od prvog dana ovog festivala nama se i javljaju bendovi i pitaju kad će KvArt, a pita nas i publika. Nadam se da ćemo imati i ljetno izdanje u 2023-o godini, zaključuje Ivković.

Vojko V i Silent party za finale KvArt festivala

03.07.2023.

Posljednja večer KvArt festivala bila je itekako "užgana"! Vojko V, najpopularniji reper i društveni komentator u Hrvatskoj, pobrinuo se za sjajnu atmosferu u "Dnevnom boravku", a zabava je nastavljena na Silent partyu u skate parku Menza.

Hiljson Mandela u Zadru: Niste normalniii !

02.07.2023.

Kvart Zadar, niste normalniii, poručio je Hiljson Mandela s pozornice na Vošti u subotu gdje je publika ovom najpopularnijem dečku sa zagrebačke Trešnjevke pokazala da "trap nije umro".

Drugi dan KvArta: Mladi i aktivizam, žensko pismo, klinika Denisa Kataneca

01.07.2023.

Drugi dan KvArta u fokus je stavio mnogo toga, a mi vam donosimo izvješće!

https://www.traditionrolex.com/10