https://www.traditionrolex.com/10

https://www.traditionrolex.com/10

Zadarski koktel Sfinga i za Vatrene - KVART

Novosti

Informacije o festivalu

Zadarski koktel Sfinga i za Vatrene

17.12.2022.

#VIDEO - Ako još niste probali koktel Sfinga... ispravite to u parku kod ove zadarske znamenitosti. Naši barmeni ''smiksali'' su divno piće kojega će kako doznajemo probati i Vatreni!

Ante Butić, prvo lice zadarske udruge barmena, otkrio nam je da je koktel osmislio s kolegama u svega 6 i po minuta. Koja je tajna? Recept nije tajna! 4 centilitara vrhunskog likera Maraschino, blue curacao, svježe cijeđeni limunov sok, miksa se u stilu newyorkškog soura s crnim vinom.

Plava i crvena daju ovom koktelu jednu ljubičastu nijansu kada ga slamkom promješate, boja je to maraške, a okus je jedinstven. Mi smo ga već probali na susretu prilikom otvorenja obnovljene Sfinge, ali i u Kneževoj palači u sklopu KvArt festivala..

Butić nam kaže i kako se u udruzi okuplja sve više barmena koji su svjesni da je to profesija izuzetne važnosti i za nju vrijedi - cjeloživotno učenje. Uvijek se nešto novo sprema, tvrdi naš koktel majstor.

Pitali smo ga smatra li da će u budućnosti kuhare, konobare i barmene zamjeniti roboti, kao što je to već postao trend u svijetu, no optimističan je naš sugrađanin i kaže da za neke stvari ljudski faktor nema zamjene.

Sfinga se može popiti u Muro baru, ali i još nekim barovima i restoranima gdje rade barmeni koji su se obučavali. Turistima je hit!

 

Vojko V i Silent party za finale KvArt festivala

03.07.2023.

Posljednja večer KvArt festivala bila je itekako "užgana"! Vojko V, najpopularniji reper i društveni komentator u Hrvatskoj, pobrinuo se za sjajnu atmosferu u "Dnevnom boravku", a zabava je nastavljena na Silent partyu u skate parku Menza.

Hiljson Mandela u Zadru: Niste normalniii !

02.07.2023.

Kvart Zadar, niste normalniii, poručio je Hiljson Mandela s pozornice na Vošti u subotu gdje je publika ovom najpopularnijem dečku sa zagrebačke Trešnjevke pokazala da "trap nije umro".

Drugi dan KvArta: Mladi i aktivizam, žensko pismo, klinika Denisa Kataneca

01.07.2023.

Drugi dan KvArta u fokus je stavio mnogo toga, a mi vam donosimo izvješće!

https://www.traditionrolex.com/10